Problemy techniczne

Dział przeznaczony do dyskusji i zgłaszania problemów w nowym komunikatorze.

Moderatorzy: Pretorianie, Moderatorzy Hyde Parku

Awatar użytkownika
Gebbeth
Pretorianin
Co-OP Trybun
SC Trybun
Posty: 5613
Rejestracja: piątek, 15 czerwca 2012, 12:41
Medals: 11
Lokalizacja: Palatinatus Lublinensis
Gender:
Status:
Offline

Brązowa falera Fabri SWTOR Centurion ArcheAge Legionista Uczestnik zlotów IX Kohorty
Mecenas IX Kohorty

Problemy techniczne

Post autor: Gebbeth » wtorek, 15 marca 2016, 10:17

Temat przeznaczony na problemy techniczne.

W przypadku problemów z instalacją proszę wykonać instrukcję poniżej:
https://support.discordapp.com/hc/en-us ... te-failed-
Obrazek

Awatar użytkownika
Dreed
Patrycjusz
Posty: 832
Rejestracja: środa, 10 listopada 2010, 21:45
Medals: 3
Gender:
Status:
Offline

WildStar Legionista Skyforge St. Legionista BD St. Legionista

Re: Testujemy Discord feedback mile widziany!!!

Post autor: Dreed » niedziela, 20 marca 2016, 20:35

Oki mamy zebranie, jest kupa ludzi i są problemu - uprzedzam tylko i we wcześniejszych testach nic się nie działo.

Co jest:
wchodzę do domu włączam discorda i koniec, na tym się kończy, Checking for Update - fail - i tak w kółko.

Przez stronę uruchominiony, ale często po prostu znikał mi dźwięk, okazało się, że co chwila mnie rozłączało z discorda na stronie.

Obecnie siedzę na Telefonie, już kilka razy miałem w/w problem.

Awatar użytkownika
Gebbeth
Pretorianin
Co-OP Trybun
SC Trybun
Posty: 5613
Rejestracja: piątek, 15 czerwca 2012, 12:41
Medals: 11
Lokalizacja: Palatinatus Lublinensis
Gender:
Status:
Offline

Brązowa falera Fabri SWTOR Centurion ArcheAge Legionista Uczestnik zlotów IX Kohorty
Mecenas IX Kohorty

Re: Testujemy Discord feedback mile widziany!!!

Post autor: Gebbeth » niedziela, 20 marca 2016, 20:37

Dreed pisze:Oki mamy zebranie, jest kupa ludzi i są problemu - uprzedzam tylko i we wcześniejszych testach nic się nie działo.

Co jest:
wchodzę do domu włączam discorda i koniec, na tym się kończy, Checking for Update - fail - i tak w kółko.

Przez stronę uruchominiony, ale często po prostu znikał mi dźwięk, okazało się, że co chwila mnie rozłączało z discorda na stronie.

Obecnie siedzę na Telefonie, już kilka razy miałem w/w problem.
https://support.discordapp.com/hc/en-us ... te-failed-
Obrazek

Awatar użytkownika
Yeleana
AO Trybun
WoW Legionista
Posty: 4081
Rejestracja: piątek, 1 listopada 2013, 11:40
Medals: 21
Lokalizacja: Cieszyn
Gender:
Status:
Offline

Brązowa falera Gwiazda Zasługi IX Kohorty AION Optio WoW Legionista WildStar Optio
Skyforge Centurion L2C Legionista BS Trybun Uczestnik zlotów IX Kohorty Mecenas IX Kohorty
Złoty Medal Igrzysk IX Kohorty

Re: Problemy techniczne

Post autor: Yeleana » poniedziałek, 21 marca 2016, 07:22

Podczas wczorajszego zebrania, dla osób które były jednocześnie na TS i na Discord i nieszczęśliwie miały ustawiony ten sam klawisz do mówienia tu i tam dało się wyczuć wyraźne opóźnienie po stronie Discorda (pewne wypowiedzi pojawiały się tam 2-3 sekundy później)... w przypadku zebrania nie ma to znaczenia, ale jak będzie chodziło o rajd takie opóźnienie w przekazywaniu komend może być śmiertelne dla drużyny

Ponadto miałem wrażenie, że im więcej osób pojawiało się na kanale, tym gorsza była jakość dźwięku - no i pomimo zapewnień producenta Discord niestety bardziej "siada" na systemie... TSa praktycznie nie było czuć, a Discord to jak piasek nasypany w trybiki :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Gebbeth
Pretorianin
Co-OP Trybun
SC Trybun
Posty: 5613
Rejestracja: piątek, 15 czerwca 2012, 12:41
Medals: 11
Lokalizacja: Palatinatus Lublinensis
Gender:
Status:
Offline

Brązowa falera Fabri SWTOR Centurion ArcheAge Legionista Uczestnik zlotów IX Kohorty
Mecenas IX Kohorty

Re: Problemy techniczne

Post autor: Gebbeth » poniedziałek, 21 marca 2016, 09:43

Yeleana pisze:no i pomimo zapewnień producenta Discord niestety bardziej "siada" na systemie... TSa praktycznie nie było czuć, a Discord to jak piasek nasypany w trybiki :D
To raczej kwestia indywidualna, bo u mnie ts3 zjada więcej zasobów.
Obrazek

Awatar użytkownika
Colombo
Posty: 9
Rejestracja: środa, 16 marca 2016, 14:01
Lokalizacja: Poznań
Gender:
Status:
Offline

Re: Problemy techniczne

Post autor: Colombo » poniedziałek, 21 marca 2016, 11:56

Zgadzam się z Yeleana, dźwięk w Discordzie wydaje się czystszy, ale co z tego, jak częste lagowanie i zapewne wysoki ping zniekształcają go i zakłócają przekaz (słychać taki tak jakby świst, szelest, nie wiem jak to określić).

Awatar użytkownika
Gebbeth
Pretorianin
Co-OP Trybun
SC Trybun
Posty: 5613
Rejestracja: piątek, 15 czerwca 2012, 12:41
Medals: 11
Lokalizacja: Palatinatus Lublinensis
Gender:
Status:
Offline

Brązowa falera Fabri SWTOR Centurion ArcheAge Legionista Uczestnik zlotów IX Kohorty
Mecenas IX Kohorty

Re: Problemy techniczne

Post autor: Gebbeth » poniedziałek, 21 marca 2016, 12:14

Colombo pisze:Zgadzam się z Yeleana, dźwięk w Discordzie wydaje się czystszy, ale co z tego, jak częste lagowanie i zapewne wysoki ping zniekształcają go i zakłócają przekaz (słychać taki tak jakby świst, szelest, nie wiem jak to określić).
Pingi nie przekraczają z reguły 60ms i jest to akceptowalny poziom. Na ts są niższe bo serwer stoi w Polsce, ale ma z kolei inne problemy, które wszyscy odczuwali. Tak czy inaczej byłby zmieniany, na jakiś inny gdzie pingi różnić się nie będą w stosunku do tych z D. Trzeba potestować, czy lepsze pingi na Discordzie są w Amsterdamie czy we Frankfurcie. Ponadto, niedługo znowu powinny się pojawić podania o partnera i jakby udało nam się załapać, to takie grupy dostają serwery vip.
Obrazek

Awatar użytkownika
Thorn
Senator
Co-OP Legionista
Posty: 1897
Rejestracja: poniedziałek, 3 października 2011, 13:16
Medals: 5
Lokalizacja: Andover, UK
Status:
Offline

SWTOR Optio GW2 Optio Mecenas IX Kohorty

Re: Problemy techniczne

Post autor: Thorn » poniedziałek, 21 marca 2016, 12:35

Mi najbardziej przeszkadza brak automatycznego zmniejszania poziomu głośności.

Awatar użytkownika
Gebbeth
Pretorianin
Co-OP Trybun
SC Trybun
Posty: 5613
Rejestracja: piątek, 15 czerwca 2012, 12:41
Medals: 11
Lokalizacja: Palatinatus Lublinensis
Gender:
Status:
Offline

Brązowa falera Fabri SWTOR Centurion ArcheAge Legionista Uczestnik zlotów IX Kohorty
Mecenas IX Kohorty

Re: Problemy techniczne

Post autor: Gebbeth » poniedziałek, 21 marca 2016, 12:45

Thorn pisze:Mi najbardziej przeszkadza brak automatycznego zmniejszania poziomu głośności.
Ustawienia > głos > zaawansowane > tłumienie
Obrazek

Awatar użytkownika
Thorn
Senator
Co-OP Legionista
Posty: 1897
Rejestracja: poniedziałek, 3 października 2011, 13:16
Medals: 5
Lokalizacja: Andover, UK
Status:
Offline

SWTOR Optio GW2 Optio Mecenas IX Kohorty

Re: Problemy techniczne

Post autor: Thorn » poniedziałek, 21 marca 2016, 12:51

Nie zauważyłem zakładki zaawansowane...

Awatar użytkownika
Pieczar
Kwatermistrz
Posty: 1602
Rejestracja: czwartek, 22 listopada 2012, 23:07
Medals: 10
Lokalizacja: Krakow
Gender:
Status:
Offline

SWTOR St. Legionista eSport Trybun L2C Legionista D2 Legionista Uczestnik zlotów IX Kohorty

Re: Problemy techniczne

Post autor: Pieczar » poniedziałek, 21 marca 2016, 12:57

Dobra to teraz coś co u nas mocno doskwiera - a zczym nie byliśmy sobie w stanie poradzić (ja już przezlazłem jakiś czas temu na klawisze), ale nie ma możliwości ustawienia aktywacji głosowej na klawisze dodatkowe z myszki. Przy mmo może nie ma aż takiego stresu z zasięgiem na klawiaturze, ale w mobach/fpsach jak najmniej latania palcami po klawiaturze jest wskazane, a szybkość reakcji wręcz wskazana :) Coś w tej kwestii wiadomo?

Awatar użytkownika
Gebbeth
Pretorianin
Co-OP Trybun
SC Trybun
Posty: 5613
Rejestracja: piątek, 15 czerwca 2012, 12:41
Medals: 11
Lokalizacja: Palatinatus Lublinensis
Gender:
Status:
Offline

Brązowa falera Fabri SWTOR Centurion ArcheAge Legionista Uczestnik zlotów IX Kohorty
Mecenas IX Kohorty

Re: Problemy techniczne

Post autor: Gebbeth » poniedziałek, 21 marca 2016, 13:01

Pieczar pisze:Dobra to teraz coś co u nas mocno doskwiera - a zczym nie byliśmy sobie w stanie poradzić (ja już przezlazłem jakiś czas temu na klawisze), ale nie ma możliwości ustawienia aktywacji głosowej na klawisze dodatkowe z myszki. Przy mmo może nie ma aż takiego stresu z zasięgiem na klawiaturze, ale w mobach/fpsach jak najmniej latania palcami po klawiaturze jest wskazane, a szybkość reakcji wręcz wskazana :) Coś w tej kwestii wiadomo?
Przecież możesz dodatkowemu klawiszowi myszki przypisać klawisz z klawiatury.
Obrazek

Awatar użytkownika
Colombo
Posty: 9
Rejestracja: środa, 16 marca 2016, 14:01
Lokalizacja: Poznań
Gender:
Status:
Offline

Re: Problemy techniczne

Post autor: Colombo » poniedziałek, 21 marca 2016, 13:13

Pieczar pisze:Dobra to teraz coś co u nas mocno doskwiera - a zczym nie byliśmy sobie w stanie poradzić (ja już przezlazłem jakiś czas temu na klawisze), ale nie ma możliwości ustawienia aktywacji głosowej na klawisze dodatkowe z myszki. Przy mmo może nie ma aż takiego stresu z zasięgiem na klawiaturze, ale w mobach/fpsach jak najmniej latania palcami po klawiaturze jest wskazane, a szybkość reakcji wręcz wskazana :) Coś w tej kwestii wiadomo?
Nie miałem problemu z ustawieniem aktywacji głosu na 4. i 5. przycisk myszy bezpośrednio, ale mam tylko 5 przycisków. Może problemy pojawiają się przy jeszcze bardziej funkcyjnych myszach?

Awatar użytkownika
Averus
SC Optio
Posty: 145
Rejestracja: wtorek, 14 kwietnia 2015, 19:20
Medals: 3
Gender:
Status:
Offline

Skyforge Legionista BD Legionista D2 Legionista

Re: Problemy techniczne

Post autor: Averus » poniedziałek, 21 marca 2016, 17:16

Pieczar pisze:Dobra to teraz coś co u nas mocno doskwiera - a zczym nie byliśmy sobie w stanie poradzić (ja już przezlazłem jakiś czas temu na klawisze), ale nie ma możliwości ustawienia aktywacji głosowej na klawisze dodatkowe z myszki. Przy mmo może nie ma aż takiego stresu z zasięgiem na klawiaturze, ale w mobach/fpsach jak najmniej latania palcami po klawiaturze jest wskazane, a szybkość reakcji wręcz wskazana :) Coś w tej kwestii wiadomo?
Każda mysz z ilością przycisków większą niż 5 ma zazwyczaj aplikacje do jej kontroli (Razer, Logitech, Steelseries etc.). Tam na klawiszu dodatkowym proponuje zrobić macro ctrl + alt+ num- na przykład i ustawić taką aktywację głosową w doscordzie czy tej apce do push to talk.

Awatar użytkownika
Izaaya
Posty: 16
Rejestracja: czwartek, 29 października 2015, 16:59
Medals: 1
Gender:
Status:
Offline

Mecenas IX Kohorty

Re: Problemy techniczne

Post autor: Izaaya » poniedziałek, 21 marca 2016, 17:21

Przy słabym łączu (5mb radiówka) mocno skacze ping. Jakoś głosu i przejrzystość rozmów jest na bardzo niskim poziomie. Jest to kwestia indywidualna, jednak w TS nie występuje u mnie żaden z wyżej wymienionych problemów. Oczywiście serwer w Polsce najprawdopodobniej rozwiązał by te problemy, ale na chwilę obecną tak wygląda sytuacja u ludzi z bardzo słabym łączem.
Why So Serious?

Awatar użytkownika
Gebbeth
Pretorianin
Co-OP Trybun
SC Trybun
Posty: 5613
Rejestracja: piątek, 15 czerwca 2012, 12:41
Medals: 11
Lokalizacja: Palatinatus Lublinensis
Gender:
Status:
Offline

Brązowa falera Fabri SWTOR Centurion ArcheAge Legionista Uczestnik zlotów IX Kohorty
Mecenas IX Kohorty

Re: Problemy techniczne

Post autor: Gebbeth » poniedziałek, 21 marca 2016, 17:58

Izaaya pisze:Przy słabym łączu (5mb radiówka) mocno skacze ping. Jakoś głosu i przejrzystość rozmów jest na bardzo niskim poziomie. Jest to kwestia indywidualna, jednak w TS nie występuje u mnie żaden z wyżej wymienionych problemów. Oczywiście serwer w Polsce najprawdopodobniej rozwiązał by te problemy, ale na chwilę obecną tak wygląda sytuacja u ludzi z bardzo słabym łączem.
Ja mam neta 2mb i mam pingi nie przekraczające 60ms oraz bardzo dobry dźwięk.
Obrazek

Awatar użytkownika
Izaaya
Posty: 16
Rejestracja: czwartek, 29 października 2015, 16:59
Medals: 1
Gender:
Status:
Offline

Mecenas IX Kohorty

Re: Problemy techniczne

Post autor: Izaaya » poniedziałek, 21 marca 2016, 19:08

Gebbeth pisze:
Izaaya pisze:Przy słabym łączu (5mb radiówka) mocno skacze ping. Jakoś głosu i przejrzystość rozmów jest na bardzo niskim poziomie. Jest to kwestia indywidualna, jednak w TS nie występuje u mnie żaden z wyżej wymienionych problemów. Oczywiście serwer w Polsce najprawdopodobniej rozwiązał by te problemy, ale na chwilę obecną tak wygląda sytuacja u ludzi z bardzo słabym łączem.
Ja mam neta 2mb i mam pingi nie przekraczające 60ms oraz bardzo dobry dźwięk.
Radiówka? Bo jak tak, to ja już nie wiem czemu u mnie to tak słabo działa.
Why So Serious?

Awatar użytkownika
Gebbeth
Pretorianin
Co-OP Trybun
SC Trybun
Posty: 5613
Rejestracja: piątek, 15 czerwca 2012, 12:41
Medals: 11
Lokalizacja: Palatinatus Lublinensis
Gender:
Status:
Offline

Brązowa falera Fabri SWTOR Centurion ArcheAge Legionista Uczestnik zlotów IX Kohorty
Mecenas IX Kohorty

Re: Problemy techniczne

Post autor: Gebbeth » poniedziałek, 21 marca 2016, 19:17

Izaaya pisze:
Gebbeth pisze:
Izaaya pisze:Przy słabym łączu (5mb radiówka) mocno skacze ping. Jakoś głosu i przejrzystość rozmów jest na bardzo niskim poziomie. Jest to kwestia indywidualna, jednak w TS nie występuje u mnie żaden z wyżej wymienionych problemów. Oczywiście serwer w Polsce najprawdopodobniej rozwiązał by te problemy, ale na chwilę obecną tak wygląda sytuacja u ludzi z bardzo słabym łączem.
Ja mam neta 2mb i mam pingi nie przekraczające 60ms oraz bardzo dobry dźwięk.
Radiówka? Bo jak tak, to ja już nie wiem czemu u mnie to tak słabo działa.
Nie, zwykły, ale to i tak pokazuje że tu nie prędkość łącza jest problemem.
Obrazek

Selena
Posty: 13
Rejestracja: niedziela, 20 grudnia 2015, 21:14
Medals: 2
Gender:
Status:
Offline

L2C Legionista Uczestnik zlotów IX Kohorty

Re: Problemy techniczne

Post autor: Selena » poniedziałek, 4 kwietnia 2016, 18:19

witam mój problem wygląda inaczej po zainstalowaniu programu przez chwile było ok po wylogowaniu już nie zalogowałam się , a system zaczął wariować wiec odinstalowałam program i wyłączyłam komputer , na drugi dzień jak się logowałam mimo ze usunęłam wszystko co dotyczyło programu dalej się próbowało zainstalować + w systemie zrobiło bałagan że nic nie mogłam włączyć nic nie pomagało wiec zrobiłam od nowa system w chwili obecnej nie chciałabym mieć powtórki tego bo całe pół dnia zeszło mi zrobienie systemu ,mam win 10 64 bit

Awatar użytkownika
Andariel
Patrycjusz
Posty: 1540
Rejestracja: poniedziałek, 19 listopada 2012, 01:02
Medals: 11
Lokalizacja: 3miasto
Gender:
Status:
Offline

SWTOR Optio SWTOR Gestarum eSport Optio Uczestnik zlotów IX Kohorty Mecenas IX Kohorty
Srebrny Medal Igrzysk IX Kohorty

Re: Problemy techniczne

Post autor: Andariel » poniedziałek, 4 kwietnia 2016, 18:26

Z jakich portów korzysta Discord ?
pozdrawiam, Andy

Awatar użytkownika
Gebbeth
Pretorianin
Co-OP Trybun
SC Trybun
Posty: 5613
Rejestracja: piątek, 15 czerwca 2012, 12:41
Medals: 11
Lokalizacja: Palatinatus Lublinensis
Gender:
Status:
Offline

Brązowa falera Fabri SWTOR Centurion ArcheAge Legionista Uczestnik zlotów IX Kohorty
Mecenas IX Kohorty

Re: Problemy techniczne

Post autor: Gebbeth » poniedziałek, 4 kwietnia 2016, 19:15

Andariel pisze:Z jakich portów korzysta Discord ?


Selena, a działa Ci normalnie przeglądarkowa wersja?

Jeśli tak to tutaj http://forum.9kohorta.com/viewtopic.php ... 89#p303889 jest program pozwalający używać push to talk w przeglądarce.
Obrazek

Awatar użytkownika
Ventis
Patrycjusz
Patrycjusz
Posty: 113
Rejestracja: niedziela, 29 listopada 2015, 04:13
Medals: 4
Lokalizacja: Łochów
Gender:
Status:
Offline

L2C Legionista Uczestnik zlotów IX Kohorty Mecenas IX Kohorty Srebrny Medal Igrzysk IX Kohorty

Re: Problemy techniczne

Post autor: Ventis » środa, 6 kwietnia 2016, 09:16

Kanały w sekcji Lineage są zablokowane. Można wejść tylko na kanał główny.

Awatar użytkownika
Gebbeth
Pretorianin
Co-OP Trybun
SC Trybun
Posty: 5613
Rejestracja: piątek, 15 czerwca 2012, 12:41
Medals: 11
Lokalizacja: Palatinatus Lublinensis
Gender:
Status:
Offline

Brązowa falera Fabri SWTOR Centurion ArcheAge Legionista Uczestnik zlotów IX Kohorty
Mecenas IX Kohorty

Re: Problemy techniczne

Post autor: Gebbeth » środa, 6 kwietnia 2016, 10:21

Ventis pisze:Kanały w sekcji Lineage są zablokowane. Można wejść tylko na kanał główny.
Już są poprawnie ustawione uprawniena.
Obrazek

Awatar użytkownika
Hose
Posty: 2560
Rejestracja: czwartek, 10 listopada 2011, 15:09
Medals: 11
Lokalizacja: Warszawa / Piotrków Tryb.
Gender:
Status:
Offline

Pretorianin IX Kohorty SWTOR Trybun SWTOR Gestarum Uczestnik zlotów IX Kohorty Złoty Medal Igrzysk IX Kohorty
Brązowy Medal Igrzysk IX Kohorty

Re: Problemy techniczne

Post autor: Hose » środa, 6 kwietnia 2016, 22:09

Witam, nie chce mi się instalować to ustrojstwo :/ Zrobiłem wszystko co kazano w temacie z linka podanego w pierwszym poście. Nic nie pomogło. Program wywala błąd po próbie instalacji. Po ustawieniu praw administratora i zgodności, pyta o pozwolenie przy uruchomieniu bez końca. Mam Viste, może to jest problem :(?

Awatar użytkownika
Gebbeth
Pretorianin
Co-OP Trybun
SC Trybun
Posty: 5613
Rejestracja: piątek, 15 czerwca 2012, 12:41
Medals: 11
Lokalizacja: Palatinatus Lublinensis
Gender:
Status:
Offline

Brązowa falera Fabri SWTOR Centurion ArcheAge Legionista Uczestnik zlotów IX Kohorty
Mecenas IX Kohorty

Re: Problemy techniczne

Post autor: Gebbeth » środa, 6 kwietnia 2016, 22:28

Hose pisze:Witam, nie chce mi się instalować to ustrojstwo :/ Zrobiłem wszystko co kazano w temacie z linka podanego w pierwszym poście. Nic nie pomogło. Program wywala błąd po próbie instalacji. Po ustawieniu praw administratora i zgodności, pyta o pozwolenie przy uruchomieniu bez końca. Mam Viste, może to jest problem :(?
Możliwe, w wymaganiach jest Win7. Zawsze możesz zastosować rozwiązanie nr 2 czyli wejście przez stronkę i ustawić sobie push to talk tym programem na samym końcu posta instalacyjnego.
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Discord”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość