buczacy glosnik

Problemy sprzętowe

Moderatorzy: Pretorianie, Moderatorzy Hyde Parku

Awatar użytkownika
Bruner
Co-OP Legionista
Posty: 1587
Rejestracja: wtorek, 16 listopada 2010, 14:33
Medals: 21
Lokalizacja: Grod Kraka
Gender:
Status:
Offline

GW2 St. Legionista ArcheAge Legionista ESO Optio eSport St. Legionista L2C Legionista
BD Legionista AO Legionista D2 Legionista Uczestnik zlotów IX Kohorty Mecenas IX Kohorty

buczacy glosnik

Post autor: Bruner » poniedziałek, 23 kwietnia 2018, 15:17

Aloha
Zakupilem sobie glosniki (EDIFIER R1600T III), mam taki problem ze gdy dotkne reka koncowki (cinch) - to slysze buczenie. O tyle to jest denerwujace, ze jak wlaczam kompa to mi az strzela glosno w tych glosnikach, to samo jak komp sie wylacza. Jak odlacze kable i je reka dotkne to slychac buczenie - jakby cos przebijalo.
Podpialem dodatkowo uziemienie do obudowy kompa ale to nic nie dalo.
Same glosniki uziemienia nie maja bo maja wtyczke bez uziemienia. Glosniki sa podlaczone do listwy do ktorej jest kupa rzeczy podlaczona (monitor, komputer, router, drukarka).

Jakies propozycje jak to mozna naprawic aby tak nie buczalo, strzelalo przy wlaczaniu kompa?

Awatar użytkownika
Jaroczaro
Co-OP Raid Leader
WoW Legionista
Posty: 749
Rejestracja: niedziela, 3 stycznia 2016, 12:56
Medals: 4
Gender:
Status:
Offline

RO Optio Uczestnik zlotów IX Kohorty

buczacy glosnik

Post autor: Jaroczaro » poniedziałek, 23 kwietnia 2018, 15:53

Myślę, że wina leży po stronie karty dźwiękowej. Buczenie w głośnikach po dotknięciu ręką kabla, który jest z drugiej strony podłączony do wejścia we włączonym wzmacniaczu jest normalne.

Próbowałeś skręcić na minimum potencjometr w głośnikach przed włączeniem pc?

Awatar użytkownika
Bruner
Co-OP Legionista
Posty: 1587
Rejestracja: wtorek, 16 listopada 2010, 14:33
Medals: 21
Lokalizacja: Grod Kraka
Gender:
Status:
Offline

GW2 St. Legionista ArcheAge Legionista ESO Optio eSport St. Legionista L2C Legionista
BD Legionista AO Legionista D2 Legionista Uczestnik zlotów IX Kohorty Mecenas IX Kohorty

buczacy glosnik

Post autor: Bruner » poniedziałek, 23 kwietnia 2018, 16:11

nawet na mocno zciszonych glosnikach przy wlaczaniu kompa jest takie "ŁUP"

Awatar użytkownika
Wąski
Co-OP Raid Leader
Posty: 698
Rejestracja: niedziela, 31 maja 2015, 16:27
Medals: 4
Gender:
Status:
Offline

L2C Legionista BD Legionista RO Trybun Mecenas IX Kohorty

buczacy glosnik

Post autor: Wąski » poniedziałek, 23 kwietnia 2018, 17:55

Wydaje mi się że to jest całkowicie normalne przy większych głośnikach. Tzn ja tam zawsze miałem, ale nigdy nie przeszkadzało mi na tyle żeby się bawił w naprawę tego :) wydaje mi się że to poprostu skok napięcia i jedyne co możesz zrobić to właczyc głośniki dopiero po starcie pc
Obrazek

Awatar użytkownika
Yeleana
AO Trybun
WoW Legionista
Posty: 4214
Rejestracja: piątek, 1 listopada 2013, 11:40
Medals: 23
Lokalizacja: Cieszyn
Gender:
Status:
Offline

Brązowa falera Gwiazda Zasługi IX Kohorty AION Optio WoW Legionista WildStar Optio
Skyforge Centurion L2C Legionista BS Trybun Uczestnik zlotów IX Kohorty Mecenas IX Kohorty
Złoty Medal Igrzysk IX Kohorty

buczacy glosnik

Post autor: Yeleana » poniedziałek, 23 kwietnia 2018, 18:20

na ile się orientuję w temacie to jest to całkiem normalne :)
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział techniczny (sprzęt)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość