Pytania
Moderatorzy: Pretorianie, Moderatorzy Hyde Parku
Re: Testujemy Discord feedback mile widziany!!!
Zamierzamy się przerzucić na discord jeszcze zanim dopracują wyświetlanie nicków w grze?
Z informacji na evencie wnioskuję że są plany na zmianę komunikatora jeszcze w ten weekend.
Z informacji na evencie wnioskuję że są plany na zmianę komunikatora jeszcze w ten weekend.
- Vardago
- Medals: 17

Raczej to jeszcze nie bedzie w ten weekend jako, ze ciagle jestesmy w fazie testow.Telon pisze:Zamierzamy się przerzucić na discord jeszcze zanim dopracują wyświetlanie nicków w grze?
Aczkolwiek w niedugim czasie uzywanie ts-a bedzie zawieszone w gildii, po to zeby testy mialy wiekszy sens:)
W zasadzie dla wiekszosci to zadna roznica. Overlay nie chodzil tez na ts-ie, tylko kilku szczesliwcow moglo sie pochwalic tym, ze dziala im tsnotifier...
The Craic is Mighty!
- Gwalch
- Medals: 14
- Kontakt:

Spytałem dziś na Twitterze, czy zamierzają wspierać BDO, dostałem taką odpowiedź:
Także jakaś szansa jest, choć martwię się o tyle, że przez to zabezpieczenie anty-cheatowe Black Deserta będzie ciężej niż w innych tytułach.@gwalchjuni Eventually, but it needs to get built out for compatibility with BDO to hook properly.
Dokładnie już tak jest, bo np mnie anty-cheat wywala grę jak odpalę TSnotifier.Gwalch pisze:Spytałem dziś na Twitterze, czy zamierzają wspierać BDO, dostałem taką odpowiedź:Także jakaś szansa jest, choć martwię się o tyle, że przez to zabezpieczenie anty-cheatowe Black Deserta będzie ciężej niż w innych tytułach.@gwalchjuni Eventually, but it needs to get built out for compatibility with BDO to hook properly.
- Clickslither
- Medals: 2

Smyk pisze:Dokładnie już tak jest, bo np mnie anty-cheat wywala grę jak odpalę TSnotifier.Gwalch pisze:Spytałem dziś na Twitterze, czy zamierzają wspierać BDO, dostałem taką odpowiedź:Także jakaś szansa jest, choć martwię się o tyle, że przez to zabezpieczenie anty-cheatowe Black Deserta będzie ciężej niż w innych tytułach.@gwalchjuni Eventually, but it needs to get built out for compatibility with BDO to hook properly.
To coś po twojej stronie w takim razie, lub nowsza wersja TSnotifier skoro mnie i kilka innych osób, którym DZIAŁA TSNotifier nie wywala z gry.
Problemem jest brak skórek, bo UI jest zablokowane. Ten chat na środku mnie irytuje. Ktoś na ich forum pisał o tym, ale odpowiedzi nie dostał.
- Nine Circles
- Medals: 1
- Status: Offline

Testujemy Discord feedback mile widziany!!!
Zainstalowałem działa. Mówę słyszę innych. Kolejny komunikator. Jak dla mnie bez problemu ze zmianą.
"...większość castaniców odrzuciła bogów zupełnie, wierząc, że nie są warci problemów które sprawiają ..."
- Clickslither
- Medals: 2

A co z podkanałami? Czy te które są to wszystko co nam będzie dane?:P Czy legioniści/starsi będą mieli prawo tworzyć tymczasowe tak jak na TSie?
- Gebbeth
- Medals: 11

1. Nie, oficerowie mogą sobie robić kanałyClickslither pisze:A co z podkanałami? Czy te które są to wszystko co nam będzie dane?:P Czy legioniści/starsi będą mieli prawo tworzyć tymczasowe tak jak na TSie?
2. Nie, bo nie ma takiej możliwości.

- Gebbeth

Re: Pytania
Trzeba program zewnętrzny znaleźć.Yeleana pisze:Z mojej strony pytanie i przy okazji największa wada - możliwość nagrywania ??

Czy ograniczenia dotyczące nicków nie staną się problematyczne?
Rejestruje się nick, przypisuje sie go do użytkownika i używa tego samego na każdym serwerze, a więc osoby które z komunikatora korzystały wcześniej bądź chcą korzystać w innych celach niż gra, mogą posiadać zarejestrowane nazwy odbiegające od ich imion w grze.
Wiąże się to z trudniejszą rozpoznawalnością osób i de facto łamaniem regulaminu....
Rejestruje się nick, przypisuje sie go do użytkownika i używa tego samego na każdym serwerze, a więc osoby które z komunikatora korzystały wcześniej bądź chcą korzystać w innych celach niż gra, mogą posiadać zarejestrowane nazwy odbiegające od ich imion w grze.
Wiąże się to z trudniejszą rozpoznawalnością osób i de facto łamaniem regulaminu....
- Gebbeth

Wiem o tym, rozwiązanie będzie przemyślane.Sealan pisze:Czy ograniczenia dotyczące nicków nie staną się problematyczne?

http://www.howtogeek.com/howto/39532/ho ... ord-audio/Gebbeth pisze:Trzeba program zewnętrzny znaleźć.Yeleana pisze:Z mojej strony pytanie i przy okazji największa wada - możliwość nagrywania ??
Audacity i stereo mix

Z tego co pamiętam StereoMix nagrywa wszystko co leci (gry, muzyka, ts, discord itd.) plus mikrofon. Dawno nie używałem, ale warto sprawdzićYeleana pisze:To nagra "what I hear" a co z moim własnym głosem? też się nagra?
- Driam
Mnie intryguje inna kwestia, można by rzec, przyszłościowa. Ponieważ, jak wiadomo, większość problemów providerów TSowych bierze się z ataków DDoS w jakim stopniu twórcy Discorda przygotowali się na taką ewentualność i zabezpieczyli swoją infrastrukturę?
- Gebbeth

O ile wiem to używają Google Cloud.Driam pisze:Mnie intryguje inna kwestia, można by rzec, przyszłościowa. Ponieważ, jak wiadomo, większość problemów providerów TSowych bierze się z ataków DDoS w jakim stopniu twórcy Discorda przygotowali się na taką ewentualność i zabezpieczyli swoją infrastrukturę?

- Bzyk
- Medals: 31

StereoMix - nie polecam mówienia w tym trybie przez mikrofon. Daje to efekt pogłosu ponieważ leci naraz z mikrofonu i z głośników.Averus pisze:Z tego co pamiętam StereoMix nagrywa wszystko co leci (gry, muzyka, ts, discord itd.) plus mikrofon. Dawno nie używałem, ale warto sprawdzićYeleana pisze:To nagra "what I hear" a co z moim własnym głosem? też się nagra?
Raczej szukałbym opcji nagrania drugiego kanału i wybrał jeden odtwarzanie i jeden mikrofon.
http://virtual-audio-cable.softonic.pl/
Jeszcze są wirtualne kabelki które dają większą swobodę w konfiguracji niż stereo mix
Jeszcze są wirtualne kabelki które dają większą swobodę w konfiguracji niż stereo mix
- Gwalch
- Medals: 14
- Kontakt:

Oto, co mi devsi odpowiedzieli:Yeleana pisze:serio mam tak kombinować? niech się twórcy wezmą do roboty i napiszą jeden guzik