Problemy techniczne

Dział przeznaczony do dyskusji i zgłaszania problemów w nowym komunikatorze.

Moderatorzy: Pretorianie, Moderatorzy Hyde Parku

Awatar użytkownika
Gebbeth
Pretorianin
SC Trybun
Posty: 5511
Rejestracja: piątek, 15 czerwca 2012, 12:41
Medals: 11
Lokalizacja: Palatinatus Lublinensis
Gender:
Status:
Offline

Brązowa falera Fabri SWTOR Centurion ArcheAge Legionista Uczestnik zlotów IX Kohorty
Mecenas IX Kohorty

Problemy techniczne

Post autor: Gebbeth » wtorek, 15 marca 2016, 10:17

Temat przeznaczony na problemy techniczne.

W przypadku problemów z instalacją proszę wykonać instrukcję poniżej:
https://support.discordapp.com/hc/en-us ... te-failed-
Obrazek

Awatar użytkownika
Dreed
Patrycjusz
Posty: 832
Rejestracja: środa, 10 listopada 2010, 21:45
Medals: 3
Gender:
Status:
Offline

WildStar Legionista Skyforge St. Legionista BD St. Legionista

Re: Testujemy Discord feedback mile widziany!!!

Post autor: Dreed » niedziela, 20 marca 2016, 20:35

Oki mamy zebranie, jest kupa ludzi i są problemu - uprzedzam tylko i we wcześniejszych testach nic się nie działo.

Co jest:
wchodzę do domu włączam discorda i koniec, na tym się kończy, Checking for Update - fail - i tak w kółko.

Przez stronę uruchominiony, ale często po prostu znikał mi dźwięk, okazało się, że co chwila mnie rozłączało z discorda na stronie.

Obecnie siedzę na Telefonie, już kilka razy miałem w/w problem.

Awatar użytkownika
Gebbeth
Pretorianin
SC Trybun
Posty: 5511
Rejestracja: piątek, 15 czerwca 2012, 12:41
Medals: 11
Lokalizacja: Palatinatus Lublinensis
Gender:
Status:
Offline

Brązowa falera Fabri SWTOR Centurion ArcheAge Legionista Uczestnik zlotów IX Kohorty
Mecenas IX Kohorty

Re: Testujemy Discord feedback mile widziany!!!

Post autor: Gebbeth » niedziela, 20 marca 2016, 20:37

Dreed pisze:Oki mamy zebranie, jest kupa ludzi i są problemu - uprzedzam tylko i we wcześniejszych testach nic się nie działo.

Co jest:
wchodzę do domu włączam discorda i koniec, na tym się kończy, Checking for Update - fail - i tak w kółko.

Przez stronę uruchominiony, ale często po prostu znikał mi dźwięk, okazało się, że co chwila mnie rozłączało z discorda na stronie.

Obecnie siedzę na Telefonie, już kilka razy miałem w/w problem.
https://support.discordapp.com/hc/en-us ... te-failed-
Obrazek

Awatar użytkownika
Yeleana
AO Trybun
MU Legionista
WoW Legionista
Posty: 3989
Rejestracja: piątek, 1 listopada 2013, 11:40
Medals: 18
Lokalizacja: Cieszyn
Gender:
Status:
Offline

AION Optio WoW Legionista WildStar Optio Skyforge Centurion L2C Legionista
BS Trybun Uczestnik zlotów IX Kohorty Mecenas IX Kohorty Złoty Medal Igrzysk IX Kohorty

Re: Problemy techniczne

Post autor: Yeleana » poniedziałek, 21 marca 2016, 07:22

Podczas wczorajszego zebrania, dla osób które były jednocześnie na TS i na Discord i nieszczęśliwie miały ustawiony ten sam klawisz do mówienia tu i tam dało się wyczuć wyraźne opóźnienie po stronie Discorda (pewne wypowiedzi pojawiały się tam 2-3 sekundy później)... w przypadku zebrania nie ma to znaczenia, ale jak będzie chodziło o rajd takie opóźnienie w przekazywaniu komend może być śmiertelne dla drużyny

Ponadto miałem wrażenie, że im więcej osób pojawiało się na kanale, tym gorsza była jakość dźwięku - no i pomimo zapewnień producenta Discord niestety bardziej "siada" na systemie... TSa praktycznie nie było czuć, a Discord to jak piasek nasypany w trybiki :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Gebbeth
Pretorianin
SC Trybun
Posty: 5511
Rejestracja: piątek, 15 czerwca 2012, 12:41
Medals: 11
Lokalizacja: Palatinatus Lublinensis
Gender:
Status:
Offline

Brązowa falera Fabri SWTOR Centurion ArcheAge Legionista Uczestnik zlotów IX Kohorty
Mecenas IX Kohorty

Re: Problemy techniczne

Post autor: Gebbeth » poniedziałek, 21 marca 2016, 09:43

Yeleana pisze:no i pomimo zapewnień producenta Discord niestety bardziej "siada" na systemie... TSa praktycznie nie było czuć, a Discord to jak piasek nasypany w trybiki :D
To raczej kwestia indywidualna, bo u mnie ts3 zjada więcej zasobów.
Obrazek

Awatar użytkownika
Colombo
Posty: 9
Rejestracja: środa, 16 marca 2016, 14:01
Lokalizacja: Poznań
Gender:
Status:
Offline

Re: Problemy techniczne

Post autor: Colombo » poniedziałek, 21 marca 2016, 11:56

Zgadzam się z Yeleana, dźwięk w Discordzie wydaje się czystszy, ale co z tego, jak częste lagowanie i zapewne wysoki ping zniekształcają go i zakłócają przekaz (słychać taki tak jakby świst, szelest, nie wiem jak to określić).

Awatar użytkownika
Gebbeth
Pretorianin
SC Trybun
Posty: 5511
Rejestracja: piątek, 15 czerwca 2012, 12:41
Medals: 11
Lokalizacja: Palatinatus Lublinensis
Gender:
Status:
Offline

Brązowa falera Fabri SWTOR Centurion ArcheAge Legionista Uczestnik zlotów IX Kohorty
Mecenas IX Kohorty

Re: Problemy techniczne

Post autor: Gebbeth » poniedziałek, 21 marca 2016, 12:14

Colombo pisze:Zgadzam się z Yeleana, dźwięk w Discordzie wydaje się czystszy, ale co z tego, jak częste lagowanie i zapewne wysoki ping zniekształcają go i zakłócają przekaz (słychać taki tak jakby świst, szelest, nie wiem jak to określić).
Pingi nie przekraczają z reguły 60ms i jest to akceptowalny poziom. Na ts są niższe bo serwer stoi w Polsce, ale ma z kolei inne problemy, które wszyscy odczuwali. Tak czy inaczej byłby zmieniany, na jakiś inny gdzie pingi różnić się nie będą w stosunku do tych z D. Trzeba potestować, czy lepsze pingi na Discordzie są w Amsterdamie czy we Frankfurcie. Ponadto, niedługo znowu powinny się pojawić podania o partnera i jakby udało nam się załapać, to takie grupy dostają serwery vip.
Obrazek

Awatar użytkownika
Thorn
Senator
eSport Legionista
Posty: 1889
Rejestracja: poniedziałek, 3 października 2011, 13:16
Medals: 5
Lokalizacja: Andover, UK
Status:
Offline

SWTOR Optio GW2 Optio Mecenas IX Kohorty

Re: Problemy techniczne

Post autor: Thorn » poniedziałek, 21 marca 2016, 12:35

Mi najbardziej przeszkadza brak automatycznego zmniejszania poziomu głośności.

Awatar użytkownika
Gebbeth
Pretorianin
SC Trybun
Posty: 5511
Rejestracja: piątek, 15 czerwca 2012, 12:41
Medals: 11
Lokalizacja: Palatinatus Lublinensis
Gender:
Status:
Offline

Brązowa falera Fabri SWTOR Centurion ArcheAge Legionista Uczestnik zlotów IX Kohorty
Mecenas IX Kohorty

Re: Problemy techniczne

Post autor: Gebbeth » poniedziałek, 21 marca 2016, 12:45

Thorn pisze:Mi najbardziej przeszkadza brak automatycznego zmniejszania poziomu głośności.
Ustawienia > głos > zaawansowane > tłumienie
Obrazek

Awatar użytkownika
Thorn
Senator
eSport Legionista
Posty: 1889
Rejestracja: poniedziałek, 3 października 2011, 13:16
Medals: 5
Lokalizacja: Andover, UK
Status:
Offline

SWTOR Optio GW2 Optio Mecenas IX Kohorty

Re: Problemy techniczne

Post autor: Thorn » poniedziałek, 21 marca 2016, 12:51

Nie zauważyłem zakładki zaawansowane...

Awatar użytkownika
Pieczar
eSport Trybun
Kwatermistrz
Destiny 2 Legionista
Posty: 1576
Rejestracja: czwartek, 22 listopada 2012, 23:07
Medals: 8
Lokalizacja: Krakow
Gender:
Status:
Offline

SWTOR St. Legionista L2C Legionista Uczestnik zlotów IX Kohorty

Re: Problemy techniczne

Post autor: Pieczar » poniedziałek, 21 marca 2016, 12:57

Dobra to teraz coś co u nas mocno doskwiera - a zczym nie byliśmy sobie w stanie poradzić (ja już przezlazłem jakiś czas temu na klawisze), ale nie ma możliwości ustawienia aktywacji głosowej na klawisze dodatkowe z myszki. Przy mmo może nie ma aż takiego stresu z zasięgiem na klawiaturze, ale w mobach/fpsach jak najmniej latania palcami po klawiaturze jest wskazane, a szybkość reakcji wręcz wskazana :) Coś w tej kwestii wiadomo?

Awatar użytkownika
Gebbeth
Pretorianin
SC Trybun
Posty: 5511
Rejestracja: piątek, 15 czerwca 2012, 12:41
Medals: 11
Lokalizacja: Palatinatus Lublinensis
Gender:
Status:
Offline

Brązowa falera Fabri SWTOR Centurion ArcheAge Legionista Uczestnik zlotów IX Kohorty
Mecenas IX Kohorty

Re: Problemy techniczne

Post autor: Gebbeth » poniedziałek, 21 marca 2016, 13:01

Pieczar pisze:Dobra to teraz coś co u nas mocno doskwiera - a zczym nie byliśmy sobie w stanie poradzić (ja już przezlazłem jakiś czas temu na klawisze), ale nie ma możliwości ustawienia aktywacji głosowej na klawisze dodatkowe z myszki. Przy mmo może nie ma aż takiego stresu z zasięgiem na klawiaturze, ale w mobach/fpsach jak najmniej latania palcami po klawiaturze jest wskazane, a szybkość reakcji wręcz wskazana :) Coś w tej kwestii wiadomo?
Przecież możesz dodatkowemu klawiszowi myszki przypisać klawisz z klawiatury.
Obrazek

Awatar użytkownika
Colombo
Posty: 9
Rejestracja: środa, 16 marca 2016, 14:01
Lokalizacja: Poznań
Gender:
Status:
Offline

Re: Problemy techniczne

Post autor: Colombo » poniedziałek, 21 marca 2016, 13:13

Pieczar pisze:Dobra to teraz coś co u nas mocno doskwiera - a zczym nie byliśmy sobie w stanie poradzić (ja już przezlazłem jakiś czas temu na klawisze), ale nie ma możliwości ustawienia aktywacji głosowej na klawisze dodatkowe z myszki. Przy mmo może nie ma aż takiego stresu z zasięgiem na klawiaturze, ale w mobach/fpsach jak najmniej latania palcami po klawiaturze jest wskazane, a szybkość reakcji wręcz wskazana :) Coś w tej kwestii wiadomo?
Nie miałem problemu z ustawieniem aktywacji głosu na 4. i 5. przycisk myszy bezpośrednio, ale mam tylko 5 przycisków. Może problemy pojawiają się przy jeszcze bardziej funkcyjnych myszach?

Awatar użytkownika
Averus
SC Optio
Destiny 2 Legionista
Posty: 145
Rejestracja: wtorek, 14 kwietnia 2015, 19:20
Medals: 2
Gender:
Status:
Offline

Skyforge Legionista BD Legionista

Re: Problemy techniczne

Post autor: Averus » poniedziałek, 21 marca 2016, 17:16

Pieczar pisze:Dobra to teraz coś co u nas mocno doskwiera - a zczym nie byliśmy sobie w stanie poradzić (ja już przezlazłem jakiś czas temu na klawisze), ale nie ma możliwości ustawienia aktywacji głosowej na klawisze dodatkowe z myszki. Przy mmo może nie ma aż takiego stresu z zasięgiem na klawiaturze, ale w mobach/fpsach jak najmniej latania palcami po klawiaturze jest wskazane, a szybkość reakcji wręcz wskazana :) Coś w tej kwestii wiadomo?
Każda mysz z ilością przycisków większą niż 5 ma zazwyczaj aplikacje do jej kontroli (Razer, Logitech, Steelseries etc.). Tam na klawiszu dodatkowym proponuje zrobić macro ctrl + alt+ num- na przykład i ustawić taką aktywację głosową w doscordzie czy tej apce do push to talk.

Awatar użytkownika
Izaaya
Posty: 16
Rejestracja: czwartek, 29 października 2015, 16:59
Medals: 1
Gender:
Status:
Offline

Mecenas IX Kohorty

Re: Problemy techniczne

Post autor: Izaaya » poniedziałek, 21 marca 2016, 17:21

Przy słabym łączu (5mb radiówka) mocno skacze ping. Jakoś głosu i przejrzystość rozmów jest na bardzo niskim poziomie. Jest to kwestia indywidualna, jednak w TS nie występuje u mnie żaden z wyżej wymienionych problemów. Oczywiście serwer w Polsce najprawdopodobniej rozwiązał by te problemy, ale na chwilę obecną tak wygląda sytuacja u ludzi z bardzo słabym łączem.
Why So Serious?

Awatar użytkownika
Gebbeth
Pretorianin
SC Trybun
Posty: 5511
Rejestracja: piątek, 15 czerwca 2012, 12:41
Medals: 11
Lokalizacja: Palatinatus Lublinensis
Gender:
Status:
Offline

Brązowa falera Fabri SWTOR Centurion ArcheAge Legionista Uczestnik zlotów IX Kohorty
Mecenas IX Kohorty

Re: Problemy techniczne

Post autor: Gebbeth » poniedziałek, 21 marca 2016, 17:58

Izaaya pisze:Przy słabym łączu (5mb radiówka) mocno skacze ping. Jakoś głosu i przejrzystość rozmów jest na bardzo niskim poziomie. Jest to kwestia indywidualna, jednak w TS nie występuje u mnie żaden z wyżej wymienionych problemów. Oczywiście serwer w Polsce najprawdopodobniej rozwiązał by te problemy, ale na chwilę obecną tak wygląda sytuacja u ludzi z bardzo słabym łączem.
Ja mam neta 2mb i mam pingi nie przekraczające 60ms oraz bardzo dobry dźwięk.
Obrazek

Awatar użytkownika
Izaaya
Posty: 16
Rejestracja: czwartek, 29 października 2015, 16:59
Medals: 1
Gender:
Status:
Offline

Mecenas IX Kohorty

Re: Problemy techniczne

Post autor: Izaaya » poniedziałek, 21 marca 2016, 19:08

Gebbeth pisze:
Izaaya pisze:Przy słabym łączu (5mb radiówka) mocno skacze ping. Jakoś głosu i przejrzystość rozmów jest na bardzo niskim poziomie. Jest to kwestia indywidualna, jednak w TS nie występuje u mnie żaden z wyżej wymienionych problemów. Oczywiście serwer w Polsce najprawdopodobniej rozwiązał by te problemy, ale na chwilę obecną tak wygląda sytuacja u ludzi z bardzo słabym łączem.
Ja mam neta 2mb i mam pingi nie przekraczające 60ms oraz bardzo dobry dźwięk.
Radiówka? Bo jak tak, to ja już nie wiem czemu u mnie to tak słabo działa.
Why So Serious?

Awatar użytkownika
Gebbeth
Pretorianin
SC Trybun
Posty: 5511
Rejestracja: piątek, 15 czerwca 2012, 12:41
Medals: 11
Lokalizacja: Palatinatus Lublinensis
Gender:
Status:
Offline

Brązowa falera Fabri SWTOR Centurion ArcheAge Legionista Uczestnik zlotów IX Kohorty
Mecenas IX Kohorty

Re: Problemy techniczne

Post autor: Gebbeth » poniedziałek, 21 marca 2016, 19:17

Izaaya pisze:
Gebbeth pisze:
Izaaya pisze:Przy słabym łączu (5mb radiówka) mocno skacze ping. Jakoś głosu i przejrzystość rozmów jest na bardzo niskim poziomie. Jest to kwestia indywidualna, jednak w TS nie występuje u mnie żaden z wyżej wymienionych problemów. Oczywiście serwer w Polsce najprawdopodobniej rozwiązał by te problemy, ale na chwilę obecną tak wygląda sytuacja u ludzi z bardzo słabym łączem.
Ja mam neta 2mb i mam pingi nie przekraczające 60ms oraz bardzo dobry dźwięk.
Radiówka? Bo jak tak, to ja już nie wiem czemu u mnie to tak słabo działa.
Nie, zwykły, ale to i tak pokazuje że tu nie prędkość łącza jest problemem.
Obrazek

Selena
Posty: 13
Rejestracja: niedziela, 20 grudnia 2015, 21:14
Medals: 2
Gender:
Status:
Offline

L2C Legionista Uczestnik zlotów IX Kohorty

Re: Problemy techniczne

Post autor: Selena » poniedziałek, 4 kwietnia 2016, 18:19

witam mój problem wygląda inaczej po zainstalowaniu programu przez chwile było ok po wylogowaniu już nie zalogowałam się , a system zaczął wariować wiec odinstalowałam program i wyłączyłam komputer , na drugi dzień jak się logowałam mimo ze usunęłam wszystko co dotyczyło programu dalej się próbowało zainstalować + w systemie zrobiło bałagan że nic nie mogłam włączyć nic nie pomagało wiec zrobiłam od nowa system w chwili obecnej nie chciałabym mieć powtórki tego bo całe pół dnia zeszło mi zrobienie systemu ,mam win 10 64 bit

Awatar użytkownika
Andariel
Patrycjusz
Posty: 1540
Rejestracja: poniedziałek, 19 listopada 2012, 01:02
Medals: 11
Lokalizacja: 3miasto
Gender:
Status:
Offline

SWTOR Optio SWTOR Gestarum eSport Optio Uczestnik zlotów IX Kohorty Mecenas IX Kohorty
Srebrny Medal Igrzysk IX Kohorty

Re: Problemy techniczne

Post autor: Andariel » poniedziałek, 4 kwietnia 2016, 18:26

Z jakich portów korzysta Discord ?
pozdrawiam, Andy

Awatar użytkownika
Gebbeth
Pretorianin
SC Trybun
Posty: 5511
Rejestracja: piątek, 15 czerwca 2012, 12:41
Medals: 11
Lokalizacja: Palatinatus Lublinensis
Gender:
Status:
Offline

Brązowa falera Fabri SWTOR Centurion ArcheAge Legionista Uczestnik zlotów IX Kohorty
Mecenas IX Kohorty

Re: Problemy techniczne

Post autor: Gebbeth » poniedziałek, 4 kwietnia 2016, 19:15

Andariel pisze:Z jakich portów korzysta Discord ?


Selena, a działa Ci normalnie przeglądarkowa wersja?

Jeśli tak to tutaj http://forum.9kohorta.com/viewtopic.php ... 89#p303889 jest program pozwalający używać push to talk w przeglądarce.
Obrazek

Awatar użytkownika
Ventis
Patrycjusz
Patrycjusz
Posty: 112
Rejestracja: niedziela, 29 listopada 2015, 04:13
Medals: 4
Lokalizacja: Łochów
Gender:
Status:
Offline

L2C Legionista Uczestnik zlotów IX Kohorty Mecenas IX Kohorty Srebrny Medal Igrzysk IX Kohorty

Re: Problemy techniczne

Post autor: Ventis » środa, 6 kwietnia 2016, 09:16

Kanały w sekcji Lineage są zablokowane. Można wejść tylko na kanał główny.

Awatar użytkownika
Gebbeth
Pretorianin
SC Trybun
Posty: 5511
Rejestracja: piątek, 15 czerwca 2012, 12:41
Medals: 11
Lokalizacja: Palatinatus Lublinensis
Gender:
Status:
Offline

Brązowa falera Fabri SWTOR Centurion ArcheAge Legionista Uczestnik zlotów IX Kohorty
Mecenas IX Kohorty

Re: Problemy techniczne

Post autor: Gebbeth » środa, 6 kwietnia 2016, 10:21

Ventis pisze:Kanały w sekcji Lineage są zablokowane. Można wejść tylko na kanał główny.
Już są poprawnie ustawione uprawniena.
Obrazek

Awatar użytkownika
Hose
Posty: 2560
Rejestracja: czwartek, 10 listopada 2011, 15:09
Medals: 11
Lokalizacja: Warszawa / Piotrków Tryb.
Gender:
Status:
Offline

Pretorianin IX Kohorty SWTOR Trybun SWTOR Gestarum Uczestnik zlotów IX Kohorty Złoty Medal Igrzysk IX Kohorty
Brązowy Medal Igrzysk IX Kohorty

Re: Problemy techniczne

Post autor: Hose » środa, 6 kwietnia 2016, 22:09

Witam, nie chce mi się instalować to ustrojstwo :/ Zrobiłem wszystko co kazano w temacie z linka podanego w pierwszym poście. Nic nie pomogło. Program wywala błąd po próbie instalacji. Po ustawieniu praw administratora i zgodności, pyta o pozwolenie przy uruchomieniu bez końca. Mam Viste, może to jest problem :(?

Awatar użytkownika
Gebbeth
Pretorianin
SC Trybun
Posty: 5511
Rejestracja: piątek, 15 czerwca 2012, 12:41
Medals: 11
Lokalizacja: Palatinatus Lublinensis
Gender:
Status:
Offline

Brązowa falera Fabri SWTOR Centurion ArcheAge Legionista Uczestnik zlotów IX Kohorty
Mecenas IX Kohorty

Re: Problemy techniczne

Post autor: Gebbeth » środa, 6 kwietnia 2016, 22:28

Hose pisze:Witam, nie chce mi się instalować to ustrojstwo :/ Zrobiłem wszystko co kazano w temacie z linka podanego w pierwszym poście. Nic nie pomogło. Program wywala błąd po próbie instalacji. Po ustawieniu praw administratora i zgodności, pyta o pozwolenie przy uruchomieniu bez końca. Mam Viste, może to jest problem :(?
Możliwe, w wymaganiach jest Win7. Zawsze możesz zastosować rozwiązanie nr 2 czyli wejście przez stronkę i ustawić sobie push to talk tym programem na samym końcu posta instalacyjnego.
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Discord”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości