Problemy techniczne
Moderatorzy: Pretorianie, Moderatorzy Hyde Parku
- Jaroczaro
- Medals: 3

Re: Problemy techniczne
U mnie działa bez problemu na OS X ale zbyt często nie restartuje komputera.
- Maurycy
- Medals: 18

jeszcze nie próbowałem (spróbuję jak z pracy wrócę), ale prawdopodobnie pomożeYeleana pisze:Tak, tez musze restartowac... co ciekawe zawisa na aktualizacjach co drugie uruchomienie
https://support.discordapp.com/hc/en-us ... fail-loop-
- Yeleana
- Medals: 21

Jak ustawić PTT na Macu? Próba zapisania sekwencji klawiszy "zapisuje" również kliknięcie myszką w "stop recording" więc wychodzi np. CTRL + klik myszką 

- Jaroczaro

Nie wiem czy pomogę. U mnie kliknięcie myszką w stop recording nie rejestruje myszki do macra. I jeszcze dodam, że choćbym chciał ustawić mówienie pod LPM to i tak nie umiem bo nie chce mi zarejestrować LPM w macro. Pozostałe klawisze myszy rejestruje normalnie.Yeleana pisze:Jak ustawić PTT na Macu? Próba zapisania sekwencji klawiszy "zapisuje" również kliknięcie myszką w "stop recording" więc wychodzi np. CTRL + klik myszką
Z tego co widzę to nie trzeba klikać bezpośrednio w Stop recording żeby zapisać macro. Można kliknąć na ramkę okna.
Korzystasz z magic mouse?
- Yeleana

ja nie wiem... nie korzystam z "nadgryzionych"... złap użytkownika Karo (sojusz AO, Khaza-Var)

- Jaroczaro

Pogubiłem się. Jeżeli nie korzystasz z maca to po co pytasz jak ustawić PTT na macu?Yeleana pisze:ja nie wiem... nie korzystam z "nadgryzionych"... złap użytkownika Karo (sojusz AO, Khaza-Var)
- Yeleana

Discord dostał wścieklizny z dzisiejszą aktualizacją... próbuje ją pobrać już n-ty raz... dochodzi do końca, co nieco pomiesza i zaczyna od początku... czy da się jakoś pominąć proces aktualizacji, albo zrobić coś żeby PRZESZŁO? działam z GSM, więc megabajty są cenne i kosztują KONKRETNE, REALNE pieniądze 
od razu dopiszę, że zmiana nazwy na "update1.exe" nie pomogła

od razu dopiszę, że zmiana nazwy na "update1.exe" nie pomogła

- Gebbeth
- Medals: 11

To support na mailalbo tutaj https://discordapp.com/invite/discord-developersYeleana pisze:nie pomogłoto już też testowałem

- Yeleana

Wczoraj wróciłem z roboty koło północy do domu i chciałem jeszcze na chwilę wejść, zauważyłem przy tym problemy (ludzi słyszę normalnie, ale nie działa moje PTT)... pomyślałem, że to coś u mnie i posprawdzałem wszystkie ustawienia, ale wszystko wygląda dobrze... przeinstalowałem nawet Discorda...
dziś jednak okazuje się, że problem jest chyba większy (ktoś przestawił serwer, albo coś się zepsuło) bo widziałem, że Slothar również narzeka na PTT
dziś jednak okazuje się, że problem jest chyba większy (ktoś przestawił serwer, albo coś się zepsuło) bo widziałem, że Slothar również narzeka na PTT

- Gebbeth
- Medals: 11

Był/jest bug, który powinien poprawić fix nocny. Jeśli dalej nie działa to można pisać tutaj

- Yeleana

Nadal nie działa, przynajmniej u mnie... nawet na kliencie PTB, więc zgłaszam 

Witam, mam identyczny problem tylko bonus jest taki że rozwiązanie które podał "Gebbeth" u mnie nie działa. a włączanie diskorda po 15/20 razy zaczyna sie robić dość irytująceBruner pisze:Nie slychac mnie jak mowie - u mnie widze ze jak nacisne przycisk do mowienia - przy nick'u moim zapala sie ikonka ze niby mowie, ale osoba na kanale mnie nie slyszy. Dodatkowo ta osoba nie widzi aby moja ikonka od mowienia sie palila ^ ^
Probowalem zmieniac ustawienia mikrofonu w ustawieniach discord'u - nie zadzialalo - nadal mnie nie bylo slychac.

- Yeleana

Ludzie zgłaszają problemy z discordem i proponują przełączenie się z EU-West (anglia) na EU-Central (niemcy)

U mnie problemem okazały sie pliki systemowe zwiazane z dzwiekiem oraz sam sterownik który o dziwo aktualizacji usunoł 1 problem a stworzyl 2 kolejne 
teraz mam dramatyczna jakos glosu + nie dzialajace gniazdo na sluchawki

teraz mam dramatyczna jakos glosu + nie dzialajace gniazdo na sluchawki

- Jaroczaro

Może to wina jakiejś aktualizacji w w10. Ktoś z innym systemem też ma takie problemy?
-
- Medals: 1

Coś na pewno jest nie tak z aktualizacją win10 ... na tablecie i laptopie discord mi działa bez problemu dźwięk i wszystko inne a na kompie stacjonarnym discord mi nie działa w cale od czasu jak kilka dni temu uaktualnił mi się system, na laptopie system się uaktualniał 2 dni temu i nie wpłynęło to na prace discorda ale z kolei szlag mi trafił wszystkie sterowniki od karty graficznej i nie mogę teraz zainstalować nowych :/
Sproboj zrobic przywracanie systemu z przed czasu aktualizacji choć nie jestem pewiem czy to wplywa równiez na sterowniki. i wylacz automatyczne aktualizacje 

- Jaroczaro

W windows 10 nie da się wyłączyć aktualizacji w prosty sposób. Trzeba trochę namieszać żeby to zrobić.