Albion Online - dyskusja ogólna
Moderatorzy: Konsul, Pretorianin, Moderatorzy AO
- Odene
- Medals: 5
- Kontakt:
Re: Albion Online - nowy, multiplatformowy sandbox MMO
Właśnie zakupiłem grę i w wolnych chwilach sobie dłubię. Podstawy już znam więc jeśli ktoś jest ciekaw gry i chce pogadać, lub szuka towarzystwa do gry, zapraszam na kanał Albiona!
Ashes of Creation
My mind is my power, My power is my mind...
When uncorrupted by other elements, my mind is my pure power.
https://www.youtube.com/user/Odene5
-
koledzy/koleżanki te 111 zł za grę to na miesiąc ? czy premium osobno się kupuje
- Gebbeth
- Medals: 11
Przypuszczam, że mówisz o pakiecie założyciela z dostępem do bety i jest to jednorazowe. Premkę przynajmniej w chwili obecnej można też za walutę z gry kupić.Swichalsky pisze:koledzy/koleżanki te 111 zł za grę to na miesiąc ? czy premium osobno się kupuje
- Odene
- Kontakt:
Jednorazowy kosz, kupujesz dostęp do gry w którym dostajesz 2k golda i 30 dni pemium od aktywacji.Swichalsky pisze:koledzy/koleżanki te 111 zł za grę to na miesiąc ? czy premium osobno się kupuje
Po lunchu gry dostajesz czas gry premium od nowa wraz z goldem.
ps. W razie pytań, łap mnie na discordzie na kanale Albion. Jeśli nie masz jeszcze konta na Albionie, zachęcam do zrobienia z mojego ref linku który znajdziesz w stopce moich postów
Ashes of Creation
- Iscarioth
Zainteresowanie Albion Online
Psuć? Możesz troszkę rozwinąć? Waham się między Albionem, a Black Desert i jednak system craftu Albiona ( i późniejsze praktyczne wykorzystanie wytworzonych przedmiotów) wygląda bardziej obiecująco niż ten w BD. Dlatego ciekawi mnie co udało im się popsuć
Wypłata za dni kilka, a boje się kolejnego niewypału w stylu Wildstar'a :<
- Yeleana
- Medals: 26
Re: Zainteresowanie Albion Online
Wildstar był całkiem fajny i miał MEGA-trudne rajdy (nawet hardcorowcy z WoWa płakali), póki nie okazało się, że przedmioty z craftu są najlepsze....... to po co rajdować
a Albion interesuje ludzi przede wszystkim tych, którzy czują sentyment do UO (Ultima Online)
a Albion interesuje ludzi przede wszystkim tych, którzy czują sentyment do UO (Ultima Online)
- Odene
- Kontakt:
Re: Zainteresowanie Albion Online
Gra ogólnie zapowiada się smakowicie ale póki co moim zdaniem nie jest jeszcze grywalna - będą dwa whipe więc grę można kupić z zamiarem sprawdzenia co przynoszą kolejne update oraz przygotować się do startu gry. Więc jeśli ktoś szuka czegoś do gry teraz to proponuję się wstrzymać. Jeśli ktoś itak ma zamiar spróbować Albiona to warto kupić już teraz. Zaspokoi się pierwsza ciekawość, pozna grę i na lunch będzie gotowy wiedząc czym chce grać - przynajmniej mniej więcejIscarioth pisze:Psuć? Możesz troszkę rozwinąć? Waham się między Albionem, a Black Desert i jednak system craftu Albiona ( i późniejsze praktyczne wykorzystanie wytworzonych przedmiotów) wygląda bardziej obiecująco niż ten w BD. Dlatego ciekawi mnie co udało im się popsuć
Obecnie jest duży debalans w broniach (da się zrobić op buildy z niektórymi typami broni na pvp) i jest lekki debalans w szybkości zdobywania fame - wszystko co z craftem związane OP Dodatkowo imho jest jeszcze trochę za mało skilli do wyboru w broniach/armorach itp. ale co mnie bardzo cieszy nad wszystkimi rzeczami już trwają pracę, lunch gry koło sierpnia więc mają jeszcze sporo czasu by doszlifować all.
Gra itak przez pierwszy okres [nie wiadomo czy rok czy więcej] będzie b2p więc czy kupi się teraz czy później, zapewne nie będzie większej różnicy. Twórcy gry powiedzieli jednak że oferta przed lunchem gry jest atrakcyjniejsza niż ta co będzie po lunchu.
@Gebbeth przerzuć proszę offtop do tego drugiego tematu o grze
Ashes of Creation
- Iscarioth
@Yeleana
Mój wildstarowy niewypał polegał na tym, że mocno na warploty się nastawiałem... przez rok czasu nie udało mi się zagrać ani jednego
A odnośnie samego Wildstara to do dziś mi mieszane uczucia zostały. Gra żyła krótką chwile mimo, że przyjemnie się grało. Może gdyby Blizz ją wydał...
@Odene
Dzięki za naświetlenie tematu, jak pani księgowa nie da ciała to w weekend zacznę sadzić marchew :3
Mój wildstarowy niewypał polegał na tym, że mocno na warploty się nastawiałem... przez rok czasu nie udało mi się zagrać ani jednego
A odnośnie samego Wildstara to do dziś mi mieszane uczucia zostały. Gra żyła krótką chwile mimo, że przyjemnie się grało. Może gdyby Blizz ją wydał...
@Odene
Dzięki za naświetlenie tematu, jak pani księgowa nie da ciała to w weekend zacznę sadzić marchew :3
- Odene
- Kontakt:
W weekend prawdopodobnie mnie nie będzie ale dzisiaj lub od poniedziałku zapraszam na kanał Albion na discorde
ps. Jak nie masz konta to zachęcam do skorzystania z mojego ref linku ze stopki ^^
ps. Jak nie masz konta to zachęcam do skorzystania z mojego ref linku ze stopki ^^
Ashes of Creation
- Yeleana
czemu mamy ci dać "zarobić" i co z tego będziesz mieć - pochwal się
a swoją drogą - warto kupować pakiet większy niż podstawowy, skoro wszystkie "dodatkowe" przedmioty mogą zostać skradzione lub zniszczone (tak naprawdę na stałe zostają tylko złote lub srebrne gacie) ??
a swoją drogą - warto kupować pakiet większy niż podstawowy, skoro wszystkie "dodatkowe" przedmioty mogą zostać skradzione lub zniszczone (tak naprawdę na stałe zostają tylko złote lub srebrne gacie) ??
- Iscarioth
Ja kupiłem najtańszy, bo z tego co czytałem nie ma to większego wpływu na grę
- Yeleana
to zwykle błyskotki... ale pytanie pozostało - co daje referent (dla polecającego)
no i kiedy jest premiera - jest już jakiś konkret?
no i kiedy jest premiera - jest już jakiś konkret?
- Odene
- Kontakt:
Jeśli ktoś założy konto z mojego linku i zakupi grę dostaje 1k golda [odpowiednik 4$~]. Dodatkowo za 1, 5 i 10 zrekrutowanych dostaje się jakieś pierdółki. Za 1 osobę jest istotny tylko osiołek [to chyba gorszy koń?..] który na starcie kiedy nie będzie mountów może delikatnie przyśpieszyć poruszanie się po mapie. Za 10 znajomych dostaje się konika - którego można wycraftować lub dostać z legendary packa [albo i tego między legendą a weteranem, nie pamiętam ].Yeleana pisze:czemu mamy ci dać "zarobić" i co z tego będziesz mieć - pochwal się
Czyli poza goldem są to pierdółki mało wpływające na grę.
Odnośnie wyższych paczek, ja również uważam że wart zakupu jest tylko weteran. Reszta to kosmetyka i ewentualnie lepszy start w grze. W najwyższej paczce dostaje się konia który na poczatku nieco przyśpieszy poruszanie się tieru III. ALE uwaga. Aby tego konia można było używać, trzeba odblokować ogólni tier III, czyli nie od pierwszych godzin gry
Dodatkowo dostajemy set który jest na równi z setem tiii lub nawet niego gorszy. Oznacza to że na początku możemy olać craft i lecieć bić moby. Jest to minimalna przewaga ale patrząc na kalę grindu jaka nas czeka w tej grze to kropla w morzu.
Czy warto użyć mojego ref linku? Why not, itak nic się nie traci xP
Czy warto kupić pack wyższy niż weteran? Dla własnego profitu nie, ale dla wsparcia developmentu gry, jasne. Pamiętajmy że w tej paczce dostajemy więcej golda i dłuższe premium.
@Edit: Zachęcam do łapanie mnie na discord na kanale Albion
Ashes of Creation
Witam IX
Piszę poniekąd w imieniu gildii Scoia'Teal (sojusz ATLAS). Jako że znalazłem tu znajomego z przed kilku lat i dowiedziałem się, że jest ich tu nawet więcej, od razu zarekomendowałem was jako interesującą grupę ludzi do naszego sojuszu. Mamy niemców, hiszpanów i francuzów, także ludziska marudzą trochę o innych polaków w Ally Gdybyście byli zainteresowani, dajcie znać, zorganizujemy jaką rozmowę na wyższym szczeblu
Wiadomo, że wipe coraz bliżej, ale na naukę zawsze czas
Piszę poniekąd w imieniu gildii Scoia'Teal (sojusz ATLAS). Jako że znalazłem tu znajomego z przed kilku lat i dowiedziałem się, że jest ich tu nawet więcej, od razu zarekomendowałem was jako interesującą grupę ludzi do naszego sojuszu. Mamy niemców, hiszpanów i francuzów, także ludziska marudzą trochę o innych polaków w Ally Gdybyście byli zainteresowani, dajcie znać, zorganizujemy jaką rozmowę na wyższym szczeblu
Wiadomo, że wipe coraz bliżej, ale na naukę zawsze czas
- Yeleana
Dziękujemy za zainteresowanie, cieszymy się że Polacy chcą grać pod jednym sztandarem a nie toczyć ze sobą niszczące wojenki podjazdowe.... to bardzo cieszy i buduje! Korzystamy z okresu testowego oraz z tego, że jest zaplanowany co najmniej jeszcze jeden "wipe" dlatego uczymy się, testujemy oraz bawimy się dobrze bez spiny... na wyścigi przyjdzie czas - teraz dobrze jest nawiązać cenne sojusze i znajomości (szczegółową odpowiedź wysłałem Ci na PW)
witam,
Zastanawiam się nad kupnem gry lecz nie wiem którą wersje wybrać i jak łatwo zdobyć te przedmioty w grze w wymienionej wersji legendarnej niech ktoś się wypowie lub rzuci jakimś artykułem na ten temat
Dzięki i pozdrawiam
Lisek
Zastanawiam się nad kupnem gry lecz nie wiem którą wersje wybrać i jak łatwo zdobyć te przedmioty w grze w wymienionej wersji legendarnej niech ktoś się wypowie lub rzuci jakimś artykułem na ten temat
Dzięki i pozdrawiam
Lisek
Kup najtańszą. Wszystko normalnie zdobędziesz prędzej, czy później
Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
- Odene
- Kontakt:
Blackfox pisze:witam,
Dzięki i pozdrawiam
Lisek
Odene pisze: Odnośnie wyższych paczek, ja również uważam że wart zakupu jest tylko weteran. Reszta to kosmetyka i ewentualnie lepszy start w grze. W najwyższej paczce dostaje się konia który na poczatku nieco przyśpieszy poruszanie się tieru III. ALE uwaga. Aby tego konia można było używać, trzeba odblokować ogólni tier III, czyli nie od pierwszych godzin gry
Dodatkowo dostajemy set który jest na równi z setem tiii lub nawet niego gorszy. Oznacza to że na początku możemy olać craft i lecieć bić moby. Jest to minimalna przewaga ale patrząc na kalę grindu jaka nas czeka w tej grze to kropla w morzu.
Ashes of Creation
Hej!
Czy po zakupie najtańszej paczki można już od razu grać? O co chodzi z tym lvl2 access w droższej. Plus czy gra jest teraz udostępniona na jakiś dłuższy test czy wciąż nawet po zakupie founder packa testy są krótkimi okresami i trzeba będzie na nie czekać?
Czy po zakupie najtańszej paczki można już od razu grać? O co chodzi z tym lvl2 access w droższej. Plus czy gra jest teraz udostępniona na jakiś dłuższy test czy wciąż nawet po zakupie founder packa testy są krótkimi okresami i trzeba będzie na nie czekać?
"Daj człowiekowi ogień a będzie mu ciepło przez jeden dzień, ale wrzuć go do ognia a będzie mu ciepło do końca życia."
- Yeleana
od razu po zakupie i ściągnięciu klienta można zacząć grać
ile wymosza oplaty jesli mozna zapytac?
- Shinee
- Medals: 2
Ok, jako ze jestem szpiegowany i nekany wiadomosciami na skrzynke...zmusze sie w koncu do zadania paru pytan na temat tej gry, ktore wstrzymuja mnie przed zdecydowaniem sie na jej zakup.
Z sentymentu wrocilem do L2 i okazlo sie ze ciagly grind to juz nie dla mnie...i szybko mi sie nudzi. Slyszalem glosy ze ludzie beda grac w to z sentymentu do UO. Faktycznie, wile rzeczy mechanicznie jest podobnych, jednak w moim przypadku 50% zabawy w uo bylo odgrywanie postaci ( gralem na sererach rpg ).Wiec jesli zabierze sie zabawe rpg to znowu zostaje grind. Wiem ze jest jeszcze zabawa w farme i inne zawody itp itd...ale czy to + co tam jeszcze gra oferuje...jest w stanie utrzymac nas przy sobie dluzej niz 2-3 miesiace? ( Bo np widzialem ze Gerdhard mial hypa na punkcie tej gry...a potem juz nic...tak jakby sie znudzil? )
PvP - czytalem ze sa jakies walki o tereny...ale 5v5 co jest kurcze troche biedne.Z jednej strony niby dobrze bo ruskie nie beda mialy jak przyzergowac, ale z drugiej strony to i tak wszytko zalezy od lvlu ekwipunku?...a z trzeciej to mass pvp to mass pvp. Widzialem filmiki ze to mass pvp jest...ale to tylko ustawki?...czy sa jeszcze dodatkowo jakies walki o zamki czy cos?
Ruskie i "pay to win" - no jak wyglada spawa z ruskimi? Czytalem ze jest spam gold sellerow, ale ze niby ich banuja. Czy jest podobnie jak w L2classic? 5 osob na jedna postac itp itd i ruskie niszcza gre? Czy pay to win w tej grze jest...czy jak?
Z sentymentu wrocilem do L2 i okazlo sie ze ciagly grind to juz nie dla mnie...i szybko mi sie nudzi. Slyszalem glosy ze ludzie beda grac w to z sentymentu do UO. Faktycznie, wile rzeczy mechanicznie jest podobnych, jednak w moim przypadku 50% zabawy w uo bylo odgrywanie postaci ( gralem na sererach rpg ).Wiec jesli zabierze sie zabawe rpg to znowu zostaje grind. Wiem ze jest jeszcze zabawa w farme i inne zawody itp itd...ale czy to + co tam jeszcze gra oferuje...jest w stanie utrzymac nas przy sobie dluzej niz 2-3 miesiace? ( Bo np widzialem ze Gerdhard mial hypa na punkcie tej gry...a potem juz nic...tak jakby sie znudzil? )
PvP - czytalem ze sa jakies walki o tereny...ale 5v5 co jest kurcze troche biedne.Z jednej strony niby dobrze bo ruskie nie beda mialy jak przyzergowac, ale z drugiej strony to i tak wszytko zalezy od lvlu ekwipunku?...a z trzeciej to mass pvp to mass pvp. Widzialem filmiki ze to mass pvp jest...ale to tylko ustawki?...czy sa jeszcze dodatkowo jakies walki o zamki czy cos?
Ruskie i "pay to win" - no jak wyglada spawa z ruskimi? Czytalem ze jest spam gold sellerow, ale ze niby ich banuja. Czy jest podobnie jak w L2classic? 5 osob na jedna postac itp itd i ruskie niszcza gre? Czy pay to win w tej grze jest...czy jak?
- Yeleana
Oj tam...
Tak, AO jest w pewnym sensie spadkobiercą UO - jest tu mnóstwo nawiązań i skopiowanych pomysłów. Tutaj największe klany mają po 300 osób, a oprócz tego można tworzyć sojusze z praktycznie "nieskończonej" ilości klanów... aktualnie największy rosyjski sojusz liczy około 3000 osób - jak tu z takimi rywalizować? trudno na razie prorokować i prognozować, co będzie po starcie, ale na pewno nie będziemy skakać z motyką na słońce... również myślę o grze bardziej opartej na RP...
Gerdhard chwilowo nie może, ale nadal jest mocno zainteresowany, poza tym wielu "starych" kohortowiczów jest zainteresowanych i codziennie dołącza... codziennie walczy się o tereny, są okienka czasowe, kiedy można odbijać tereny i pola wpływów... owszem jest mass PvP, co prawda party nadal mogą być tylko 5 osobowe, ale kto zabroni żeby 100 czy 1000 party przyszło na jedną i tą samą mapę? są zamki i miasta do odbicia
jak wspomniałem - największy sojusz ruskich ma obecnie około 3000 osób, a to dopiero betatesty... zakładam, że na starcie może być jeszcze więcej osób... ciekawą informacją jest to, że ma być jeden ogromny MEGA-serwer na cały świat - zobaczymy, jak to będzie wyglądało... a co do pay-to-win, na razie nie ma, ale to dopiero betatesty... konto premium mozna kupić za pieniądze wyfarmione w grze... a typowych przedmiotów "must have" nie ma!
Tak, AO jest w pewnym sensie spadkobiercą UO - jest tu mnóstwo nawiązań i skopiowanych pomysłów. Tutaj największe klany mają po 300 osób, a oprócz tego można tworzyć sojusze z praktycznie "nieskończonej" ilości klanów... aktualnie największy rosyjski sojusz liczy około 3000 osób - jak tu z takimi rywalizować? trudno na razie prorokować i prognozować, co będzie po starcie, ale na pewno nie będziemy skakać z motyką na słońce... również myślę o grze bardziej opartej na RP...
Gerdhard chwilowo nie może, ale nadal jest mocno zainteresowany, poza tym wielu "starych" kohortowiczów jest zainteresowanych i codziennie dołącza... codziennie walczy się o tereny, są okienka czasowe, kiedy można odbijać tereny i pola wpływów... owszem jest mass PvP, co prawda party nadal mogą być tylko 5 osobowe, ale kto zabroni żeby 100 czy 1000 party przyszło na jedną i tą samą mapę? są zamki i miasta do odbicia
jak wspomniałem - największy sojusz ruskich ma obecnie około 3000 osób, a to dopiero betatesty... zakładam, że na starcie może być jeszcze więcej osób... ciekawą informacją jest to, że ma być jeden ogromny MEGA-serwer na cały świat - zobaczymy, jak to będzie wyglądało... a co do pay-to-win, na razie nie ma, ale to dopiero betatesty... konto premium mozna kupić za pieniądze wyfarmione w grze... a typowych przedmiotów "must have" nie ma!
Ja osobiście poczekam aż gra w koncu wyjdzie poza faze (może kiedyś wydamy), niestety martwi trochę podejście developerów którzy nie pozwalają na jakąkolwiek krytykę ich produktu.
Przykład tu:
https://www.reddit.com/r/MMORPG/comment ... im_in_the/
Przykład tu:
https://www.reddit.com/r/MMORPG/comment ... im_in_the/
"I love machines. Machines don't betray people." ~ Noel Kannagi, Sora No Woto