Windows 10

Problemy programowe.

Moderatorzy: Pretorianie, Moderatorzy Hyde Parku

Awatar użytkownika
Gebbeth
Pretorianin
Co-OP Trybun
SC Trybun
Posty: 5632
Rejestracja: piątek, 15 czerwca 2012, 12:41
Medals: 11
Lokalizacja: Palatinatus Lublinensis
Gender:
Status:
Offline

Brązowa falera Fabri SWTOR Centurion ArcheAge Legionista Uczestnik zlotów IX Kohorty
Mecenas IX Kohorty

Re: Windows 10

Post autor: Gebbeth » wtorek, 30 sierpnia 2016, 09:10

Maurycy pisze:No wlasnie niby jest ale jak to możliwe że tak tanio? W tym miesiacu planuje zakup pc nowego i wlasnie kupilbym system z tej aukcji ale sie obawiam nieco


Sent from my iPhone using Tapatalk
Obstawiam, że to upgrejdowany klucz od Win7 ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Verus
Patrycjusz
Posty: 875
Rejestracja: niedziela, 13 września 2009, 22:10
Medals: 8
Lokalizacja: Poznań
Gender:
Status:
Offline

ANNORVM IX LOTRO Legionista GW2 St. Legionista BS Legionista Uczestnik zlotów IX Kohorty
Mecenas IX Kohorty

Re: Windows 10

Post autor: Verus » wtorek, 30 sierpnia 2016, 09:22

Gebbeth pisze: Obstawiam, że to upgrejdowany klucz od Win7 ;)
A coś to zmienia ?

Awatar użytkownika
Maurycy
WoW Legionista
Posty: 3252
Rejestracja: środa, 19 maja 2010, 11:00
Medals: 18
Lokalizacja: Wrocław
Gender:
Status:
Offline

LOTRO Optio SWTOR Dekurion ESO Trybun Gwiazda Azury eSport Optio
MU Legend Trybun Uczestnik zlotów IX Kohorty Mecenas IX Kohorty Srebrny Medal Igrzysk IX Kohorty

Re: Windows 10

Post autor: Maurycy » wtorek, 30 sierpnia 2016, 09:23

No na czysty dysk nie zainstalujesz


Sent from my iPhone using Tapatalk
Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia, porażka na nie nie pozwala.
Obrazek

Awatar użytkownika
Gebbeth
Pretorianin
Co-OP Trybun
SC Trybun
Posty: 5632
Rejestracja: piątek, 15 czerwca 2012, 12:41
Medals: 11
Lokalizacja: Palatinatus Lublinensis
Gender:
Status:
Offline

Brązowa falera Fabri SWTOR Centurion ArcheAge Legionista Uczestnik zlotów IX Kohorty
Mecenas IX Kohorty

Re: Windows 10

Post autor: Gebbeth » wtorek, 30 sierpnia 2016, 09:42

Verus pisze:
Gebbeth pisze: Obstawiam, że to upgrejdowany klucz od Win7 ;)
A coś to zmienia ?
Pogrzebałem tu i ówdzie i te tanie win10 to najczęściej są mocno kombinowane, także bym nie polecał zakupu.
Obrazek

Athcore
Status:
Offline

Re: Windows 10

Post autor: Athcore » wtorek, 30 sierpnia 2016, 12:54

Maurycy pisze:No na czysty dysk nie zainstalujesz


Sent from my iPhone using Tapatalk
zainstalujesz , raz zupgrejdowany klucz do win7> win10 dostaje swoj kod na koncie microsoftu, wiec pozniej mozesz zrobic format dysku i instalujesz win10 z instalki np na usb , logujesz sie na konto i tyle masz - win10 nie win 7

Awatar użytkownika
Maurycy
WoW Legionista
Posty: 3252
Rejestracja: środa, 19 maja 2010, 11:00
Medals: 18
Lokalizacja: Wrocław
Gender:
Status:
Offline

LOTRO Optio SWTOR Dekurion ESO Trybun Gwiazda Azury eSport Optio
MU Legend Trybun Uczestnik zlotów IX Kohorty Mecenas IX Kohorty Srebrny Medal Igrzysk IX Kohorty

Re: Windows 10

Post autor: Maurycy » wtorek, 30 sierpnia 2016, 13:52

Athcore.. Chodzi że na dysk bez windowsa nie zainstalujesz, wiesz, nowy komputer bez windowsa.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia, porażka na nie nie pozwala.
Obrazek

Athcore
Status:
Offline

Re: Windows 10

Post autor: Athcore » wtorek, 30 sierpnia 2016, 19:21

no to wlasnie ci pisalem ze zainstalujesz, jesli zrobiles upgrejd win7>win10, zjaral mis ie ss ( sekcja zasilania, nie wymienialem kupilem nowy) i instalowalem z instalki z konta microsoftu, nie podawalem kluczy tylko na koniec uzylem logowania z konta ms i tyle

Awatar użytkownika
Maurycy
WoW Legionista
Posty: 3252
Rejestracja: środa, 19 maja 2010, 11:00
Medals: 18
Lokalizacja: Wrocław
Gender:
Status:
Offline

LOTRO Optio SWTOR Dekurion ESO Trybun Gwiazda Azury eSport Optio
MU Legend Trybun Uczestnik zlotów IX Kohorty Mecenas IX Kohorty Srebrny Medal Igrzysk IX Kohorty

Re: Windows 10

Post autor: Maurycy » wtorek, 30 sierpnia 2016, 22:30

No bo win sie do sprzetu przypisuje, a jak kupie nowy komp to logiczne ze nie zaciągnie klucza bo nie bedzie mial skad


Sent from my iPhone using Tapatalk
Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia, porażka na nie nie pozwala.
Obrazek

Athcore
Status:
Offline

Re: Windows 10

Post autor: Athcore » środa, 31 sierpnia 2016, 13:35

a sprawdzales juz czy tylko tak marudzisz? moj sie nie przypisal to dlaczego mialoby u ciebie? nie sadze zeby naraz z tym samym kluczem dalo sie miec 2 postawione systemy , ale jeden komp online nawet z rozna plyta glowna , procesorem bez problemu

Awatar użytkownika
Maurycy
WoW Legionista
Posty: 3252
Rejestracja: środa, 19 maja 2010, 11:00
Medals: 18
Lokalizacja: Wrocław
Gender:
Status:
Offline

LOTRO Optio SWTOR Dekurion ESO Trybun Gwiazda Azury eSport Optio
MU Legend Trybun Uczestnik zlotów IX Kohorty Mecenas IX Kohorty Srebrny Medal Igrzysk IX Kohorty

Re: Windows 10

Post autor: Maurycy » środa, 31 sierpnia 2016, 13:39

Czego ty nie rozumiesz? Kupujesz nowego kompa ze sklepu, z czystym fabrycznie dyskiem i chcesz zainstalować na nim system bez podawania klucza?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia, porażka na nie nie pozwala.
Obrazek

Athcore
Status:
Offline

Re: Windows 10

Post autor: Athcore » środa, 31 sierpnia 2016, 20:28

od trzech postow dokladnie to ci tlumacze, mialem zwarcie na sieci kupilem nowy dysk nowa plyte , dna sprzetu sie zmienilo, klucz nadal mogelm uzyc bez dzwonienia na support, uzylem klucza win 10 ktory mi sie dostal po upgrejdzie win7>win10

Awatar użytkownika
Maurycy
WoW Legionista
Posty: 3252
Rejestracja: środa, 19 maja 2010, 11:00
Medals: 18
Lokalizacja: Wrocław
Gender:
Status:
Offline

LOTRO Optio SWTOR Dekurion ESO Trybun Gwiazda Azury eSport Optio
MU Legend Trybun Uczestnik zlotów IX Kohorty Mecenas IX Kohorty Srebrny Medal Igrzysk IX Kohorty

Re: Windows 10

Post autor: Maurycy » środa, 31 sierpnia 2016, 21:05

Skoro tak to powinienem moc przeniesc licencje win 10 z laptopa na niwego pc tak?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia, porażka na nie nie pozwala.
Obrazek

Awatar użytkownika
Jaroczaro
Co-OP Raid Leader
Posty: 670
Rejestracja: niedziela, 3 stycznia 2016, 12:56
Medals: 3
Gender:
Status:
Offline

RO Optio Uczestnik zlotów IX Kohorty

Re: Windows 10

Post autor: Jaroczaro » środa, 31 sierpnia 2016, 21:41

Oferta już wygasła. Dodam tylko od siebie, że jeżeli da się przenieść daną licencję między komputerami to wcale nie oznacza, że jest to legalne. Na 100% był w tej aukcji jakiś haczyk.

Jeżeli faktycznie klucz win10 po upgrade w7>w10 działa na innych komputerach to może być tak, że ktoś sprzedaje klucze w10 otrzymane przez np upgrade licencji OEM z komputerów oddanych do utylizacji a to już na pewno nie jest legalne. Ale to tylko gdybanie.

Awatar użytkownika
Driam
Patrycjusz
Posty: 2879
Rejestracja: środa, 30 listopada 2011, 21:25
Lokalizacja: Aberdeen/Łódź
Gender:
Status:
Offline

Re: Windows 10

Post autor: Driam » środa, 31 sierpnia 2016, 22:59

Jakieś pół roku temu zmieniałem płytę i procka w swoim kompie. I po tej czynności musiałem dzwonić do supportu żeby aktywowali mi ponownie klucz bo z automatu działać nie chciał.

Awatar użytkownika
Maurycy
WoW Legionista
Posty: 3252
Rejestracja: środa, 19 maja 2010, 11:00
Medals: 18
Lokalizacja: Wrocław
Gender:
Status:
Offline

LOTRO Optio SWTOR Dekurion ESO Trybun Gwiazda Azury eSport Optio
MU Legend Trybun Uczestnik zlotów IX Kohorty Mecenas IX Kohorty Srebrny Medal Igrzysk IX Kohorty

Re: Windows 10

Post autor: Maurycy » środa, 31 sierpnia 2016, 23:02

Czyli teoretycznie moglbym zadzwonic do ms i powiedziec ze zmienilem plyte glowna i aktywowac klucz na innym kompie


Sent from my iPhone using Tapatalk
Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia, porażka na nie nie pozwala.
Obrazek

Athcore
Status:
Offline

Re: Windows 10

Post autor: Athcore » czwartek, 1 września 2016, 04:18

jaroczaro pisze:Oferta już wygasła. Dodam tylko od siebie, że jeżeli da się przenieść daną licencję między komputerami to wcale nie oznacza, że jest to legalne. Na 100% był w tej aukcji jakiś haczyk.

Jeżeli faktycznie klucz win10 po upgrade w7>w10 działa na innych komputerach to może być tak, że ktoś sprzedaje klucze w10 otrzymane przez np upgrade licencji OEM z komputerów oddanych do utylizacji a to już na pewno nie jest legalne. Ale to tylko gdybanie.
klucz windows 10 jest przypisany do konta i moze byc uzyty na jednym kompie jednoczesnie online , roilem upgrejd win7 x64 ultimate box do win 10 i mozliwe ze to mialo wplyw na potrzebe dzwoneinia do suportu,
legalne w 100% bo klucza nie ma potrzeby wpisywac przy instalacji , na podanie kl;ucza jest 30 dni, dalej albo uzywa sie istniejacego konta albo nowego jesli zaklada sie nowe konto , nie wiem jak jest z wersja OEM

Awatar użytkownika
Maurycy
WoW Legionista
Posty: 3252
Rejestracja: środa, 19 maja 2010, 11:00
Medals: 18
Lokalizacja: Wrocław
Gender:
Status:
Offline

LOTRO Optio SWTOR Dekurion ESO Trybun Gwiazda Azury eSport Optio
MU Legend Trybun Uczestnik zlotów IX Kohorty Mecenas IX Kohorty Srebrny Medal Igrzysk IX Kohorty

Windows 10

Post autor: Maurycy » czwartek, 1 września 2016, 07:15

Omg to bylo od razu mowić że masz wersje box.. Taka jest istota wersji box że możesz przenosić miedzy komputerami a oem jest przypisane do urządzenia. Myślałem że wszyscy zabierający głos w dyskusji zdają sobie sprawę z tej oczywistości więc nawet o tym nie wspominałem


Sent from my iPhone using Tapatalk
Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia, porażka na nie nie pozwala.
Obrazek

Athcore
Status:
Offline

Re: Windows 10

Post autor: Athcore » czwartek, 1 września 2016, 11:55

Maurycy pisze:Omg to bylo od razu mowić że masz wersje box.. Taka jest istota wersji box że możesz przenosić miedzy komputerami a oem jest przypisane do urządzenia. Myślałem że wszyscy zabierający głos w dyskusji zdają sobie sprawę z tej oczywistości więc nawet o tym nie wspominałem


Sent from my iPhone using Tapatalk
dla mnie jest oczywiste ze nie kupuje sie wersji trial :>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział techniczny (programy)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości