chrome

Problemy programowe.

Moderatorzy: Pretorianie, Moderatorzy Hyde Parku

Awatar użytkownika
Maurycy
Patrycjusz
Posty: 3271
Rejestracja: środa, 19 maja 2010, 11:00
Medals: 20
Lokalizacja: Wrocław
Gender:
Status:
Offline

LOTRO Optio SWTOR Dekurion ESO Trybun Gwiazda Azury eSport Optio
MU Legend Trybun Uczestnik zlotów IX Kohorty Mecenas IX Kohorty Srebrny Medal Igrzysk IX Kohorty

chrome

Post autor: Maurycy » niedziela, 22 marca 2015, 12:50

od jakiegoś czasu bardzo długo (5sec może dłużej) uruchamia mi się chrome. przeinstalowanie nic nie dało więc postanowiłem się przyzwyczaić. wczoraj robiłem format i byłem pewien że będzie po problemie jednak dzieje się to samo. ma ktoś taki sam problem? dodam, ze przy uruchamianiu chroma, procesor nagle pracuje ze 100% wydajnością

[ obraz zewnętrzny ]
Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia, porażka na nie nie pozwala.
Obrazek

Athcore
Status:
Offline

Re: chrome

Post autor: Athcore » niedziela, 22 marca 2015, 14:08

chrome ma biblioteke ktora anwywirusy skutecznie skanuja i stad te zuzycie

Awatar użytkownika
Maurycy
Patrycjusz
Posty: 3271
Rejestracja: środa, 19 maja 2010, 11:00
Medals: 20
Lokalizacja: Wrocław
Gender:
Status:
Offline

LOTRO Optio SWTOR Dekurion ESO Trybun Gwiazda Azury eSport Optio
MU Legend Trybun Uczestnik zlotów IX Kohorty Mecenas IX Kohorty Srebrny Medal Igrzysk IX Kohorty

Re: chrome

Post autor: Maurycy » niedziela, 22 marca 2015, 14:09

Athcore pisze:chrome ma biblioteke ktora anwywirusy skutecznie skanuja i stad te zuzycie
A przed 2 tygodniami nie mial tej biblioteki? Bo jak tak od niedawna mam


Sent from my iPhone using Tapatalk
Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia, porażka na nie nie pozwala.
Obrazek

Athcore
Status:
Offline

Re: chrome

Post autor: Athcore » niedziela, 22 marca 2015, 14:36

przeskanuj kompa moze cos zlapales u mnie norton meczy czasem vindecostam.dll z chroma i wtedy procek wykazuje wyzsze zuzycie

Awatar użytkownika
Maurycy
Patrycjusz
Posty: 3271
Rejestracja: środa, 19 maja 2010, 11:00
Medals: 20
Lokalizacja: Wrocław
Gender:
Status:
Offline

LOTRO Optio SWTOR Dekurion ESO Trybun Gwiazda Azury eSport Optio
MU Legend Trybun Uczestnik zlotów IX Kohorty Mecenas IX Kohorty Srebrny Medal Igrzysk IX Kohorty

Re: chrome

Post autor: Maurycy » niedziela, 22 marca 2015, 14:37

Kiedy mialem zlapac jak ledwo format zrobielm. A dzialo sie tak i orzed i po formacie


Sent from my iPhone using Tapatalk
Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia, porażka na nie nie pozwala.
Obrazek

Athcore
Status:
Offline

Re: chrome

Post autor: Athcore » niedziela, 22 marca 2015, 17:37

wejdz w menadzera zadan i zobacz co jest aktywne, chrome jest procozerne ale nie do 100%, duzo masz wlaczonych rozszerzen?

Awatar użytkownika
Maurycy
Patrycjusz
Posty: 3271
Rejestracja: środa, 19 maja 2010, 11:00
Medals: 20
Lokalizacja: Wrocław
Gender:
Status:
Offline

LOTRO Optio SWTOR Dekurion ESO Trybun Gwiazda Azury eSport Optio
MU Legend Trybun Uczestnik zlotów IX Kohorty Mecenas IX Kohorty Srebrny Medal Igrzysk IX Kohorty

Re: chrome

Post autor: Maurycy » niedziela, 22 marca 2015, 18:53

Athcore pisze:wejdz w menadzera zadan i zobacz co jest aktywne, chrome jest procozerne ale nie do 100%, duzo masz wlaczonych rozszerzen?
a z 5 może mam. ale jak mówiłem, tylko przy włączaniu tak zamula procka potem normalnie działa


po lewej w momencie włączenia chrome po prawej po chwili, jak już "puści" procesor

[ obraz zewnętrzny ]
Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia, porażka na nie nie pozwala.
Obrazek

Athcore
Status:
Offline

Re: chrome

Post autor: Athcore » niedziela, 22 marca 2015, 19:35

a to zuzycie to jak masz jedna zakladke czy odrazu kilka otwierasz? jak ciezko obladowane flashem to zmien chromowy plugin na systemowy, jesli masz adblocka to zmien na ublocka (mikro)

Awatar użytkownika
Maurycy
Patrycjusz
Posty: 3271
Rejestracja: środa, 19 maja 2010, 11:00
Medals: 20
Lokalizacja: Wrocław
Gender:
Status:
Offline

LOTRO Optio SWTOR Dekurion ESO Trybun Gwiazda Azury eSport Optio
MU Legend Trybun Uczestnik zlotów IX Kohorty Mecenas IX Kohorty Srebrny Medal Igrzysk IX Kohorty

Re: chrome

Post autor: Maurycy » poniedziałek, 23 marca 2015, 05:58

No jedna zakladka z google.pl adblocka uzywam od zawsze i nie bylo problemu ale sprobuje go wywalic i zobaczymy czy pomoze


Sent from my iPhone using Tapatalk
Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia, porażka na nie nie pozwala.
Obrazek

Awatar użytkownika
Bruner
Co-OP Legionista
Posty: 1569
Rejestracja: wtorek, 16 listopada 2010, 14:33
Medals: 21
Lokalizacja: Grod Kraka
Gender:
Status:
Offline

GW2 St. Legionista ArcheAge Legionista ESO Optio eSport St. Legionista L2C Legionista
BD Legionista AO Legionista D2 Legionista Uczestnik zlotów IX Kohorty Mecenas IX Kohorty

Re: chrome

Post autor: Bruner » środa, 16 września 2015, 09:50

dzieki za podpowiedz odnosnie ublock'a ;)
Czy jakies inne tips'y i trick'i aby chrome dzialal szybciej?
Rozszerzen mam doslownie kilka, mouse gesture, ublock, youtube quality . ..

Awatar użytkownika
Maurycy
Patrycjusz
Posty: 3271
Rejestracja: środa, 19 maja 2010, 11:00
Medals: 20
Lokalizacja: Wrocław
Gender:
Status:
Offline

LOTRO Optio SWTOR Dekurion ESO Trybun Gwiazda Azury eSport Optio
MU Legend Trybun Uczestnik zlotów IX Kohorty Mecenas IX Kohorty Srebrny Medal Igrzysk IX Kohorty

Re: chrome

Post autor: Maurycy » środa, 16 września 2015, 09:52

Ja od tamtej pory robilem formata (jak win10 instalowalem) i teraz normalnie śmiga. Ja osobiscie nie potrzebuję go przyspieszać. Chociaż powiem, że ms edge jest szybszy ale z kolei na niego nie ma żadnych pluginow..


Sent from my iPhone using Tapatalk
Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia, porażka na nie nie pozwala.
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział techniczny (programy)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość