Makra dla tanka

Dodatki modyfikujące interfejs lub wprowadzające do niego nowe opcje, oraz makra zwiększające naszą wydajność podczas gry.

Moderatorzy: Pretorianie, Moderatorzy WoW

Awatar użytkownika
Pankrolik
Posty: 1163
Rejestracja: poniedziałek, 1 listopada 2010, 13:12
Medals: 7
Lokalizacja: Warszawa
Gender:
Status:
Offline

WoW Legionista BF3 St. Legionista WoT Legionista SWTOR Legionista GW2 Legionista
Uczestnik zlotów IX Kohorty

Makra dla tanka

Post autor: Pankrolik » poniedziałek, 20 grudnia 2010, 23:51

Poniżej screen z makrem które na /rw odlicza czas do pullu (od 5 w dół)


[ obraz zewnętrzny ]
/rw Pulling in 5 secs:
/in 1 /rw 4
/in 2 /rw 3
/in 3 /rw 2
/in 4 /rw 1
/in 5 /rw Go!
Ogólnie rzecz biorąc, możecie podmieniać /rw na dowolny kanał, a cyferki podmieniać tekstem.
Ostatnio zmieniony wtorek, 21 grudnia 2010, 16:12 przez Pankrolik, łącznie zmieniany 1 raz.
Growing old doesn't mean growing up...

Awatar użytkownika
Calithae
Posty: 945
Rejestracja: piątek, 14 sierpnia 2009, 12:52
Lokalizacja: Białystok
Status:
Offline

Re: Makra dla tanka

Post autor: Calithae » wtorek, 21 grudnia 2010, 00:22

testowalem dzisiaj to makro i nie dzialalo mi niestety ;/
Użytkownik Zbanowany

Awatar użytkownika
Pankrolik
Posty: 1163
Rejestracja: poniedziałek, 1 listopada 2010, 13:12
Medals: 7
Lokalizacja: Warszawa
Gender:
Status:
Offline

WoW Legionista BF3 St. Legionista WoT Legionista SWTOR Legionista GW2 Legionista
Uczestnik zlotów IX Kohorty

Re: Makra dla tanka

Post autor: Pankrolik » wtorek, 21 grudnia 2010, 00:34

Calithae pisze:testowalem dzisiaj to makro i nie dzialalo mi niestety ;/
Hots tez miał jakieś problemy, natomiast Aremu działa.

PS: a byłeś w raidzie?
Growing old doesn't mean growing up...

Awatar użytkownika
Kevlarr
Posty: 223
Rejestracja: poniedziałek, 7 lutego 2011, 22:39
Lokalizacja: Warszawa
Status:
Offline

Re: Makra dla tanka

Post autor: Kevlarr » poniedziałek, 21 lutego 2011, 13:08

Odswierzcie ten temat pls, cos nowego w miedzyczasie?

To makro do pullowania probowalem przerobic na druzyne, ale nie dziala mi poprawnie

Awatar użytkownika
Hotsporn
Patrycjusz
Posty: 809
Rejestracja: czwartek, 18 marca 2010, 22:49
Gender:
Status:
Offline

Re: Makra dla tanka

Post autor: Hotsporn » poniedziałek, 21 lutego 2011, 13:23

Kod: Zaznacz cały

/rw(/s /p) [tekst]
/bwcb 4 Pull
/dbm broadcast timer 4 Pull
[ obraz zewnętrzny ]
This game its a game of courage, charisma and beer.
steam: hotsporn b.net: Hotsporn#2112

Awatar użytkownika
Kevlarr
Posty: 223
Rejestracja: poniedziałek, 7 lutego 2011, 22:39
Lokalizacja: Warszawa
Status:
Offline

Re: Makra dla tanka

Post autor: Kevlarr » poniedziałek, 21 lutego 2011, 13:25

O dzieki, mozna to przerabiac na druzyne? Czy tylko w raidzie?

Awatar użytkownika
Hotsporn
Patrycjusz
Posty: 809
Rejestracja: czwartek, 18 marca 2010, 22:49
Gender:
Status:
Offline

Re: Makra dla tanka

Post autor: Hotsporn » poniedziałek, 21 lutego 2011, 13:35

Można można, wpisałem w nawiasie zamiast /rw dajesz poprostu /p.
No i jedyny warunek to posiadanie DBMki bo to korzysta z timera DBM :)
[ obraz zewnętrzny ]
This game its a game of courage, charisma and beer.
steam: hotsporn b.net: Hotsporn#2112

Awatar użytkownika
Kevlarr
Posty: 223
Rejestracja: poniedziałek, 7 lutego 2011, 22:39
Lokalizacja: Warszawa
Status:
Offline

Re: Makra dla tanka

Post autor: Kevlarr » poniedziałek, 21 lutego 2011, 14:20

ahh spoko, dzieki :)

Awatar użytkownika
Kevlarr
Posty: 223
Rejestracja: poniedziałek, 7 lutego 2011, 22:39
Lokalizacja: Warszawa
Status:
Offline

Re: Makra dla tanka

Post autor: Kevlarr » sobota, 26 lutego 2011, 20:20

Hotz wroce do tematu, jakie polecenie dodac zeby kolejna komenda nastapila po zakonczeniu odliczania? Czyli uruchamiam makro, makro odlicza, i po 4 sekundach castuje powiedz taunt albo cos wypisuje? Szukam jakiejs komendy ktora sie uruchomi po zakonczeniu odliczania

Awatar użytkownika
Hotsporn
Patrycjusz
Posty: 809
Rejestracja: czwartek, 18 marca 2010, 22:49
Gender:
Status:
Offline

Re: Makra dla tanka

Post autor: Hotsporn » niedziela, 27 lutego 2011, 03:17

Wydaje mi się, że czegoś takiego nie da się zrobić :P to by było za proste ;) chyba żadne makra z opóźnieniem czasowym nie działają.
[ obraz zewnętrzny ]
This game its a game of courage, charisma and beer.
steam: hotsporn b.net: Hotsporn#2112

Awatar użytkownika
Getron
Posty: 261
Rejestracja: czwartek, 19 kwietnia 2012, 08:45
Medals: 1
Gender:
Status:
Offline

WoW St. Legionista

Re: Makra dla tanka

Post autor: Getron » piątek, 20 kwietnia 2012, 11:00

Dodam tu swoje 3 grosze. Jak używacie addona DBM (bo niektórzy wolą np BW) to prostszą komendą na odliczanie niż te powyżej jest: "/dbm pull 5" - gdzie 5 oznacza ilość sekund do pulla. Bardzo fajnie zrobione.

Awatar użytkownika
Anthar
Posty: 33
Rejestracja: piątek, 3 lutego 2012, 21:04
Status:
Offline

Re: Makra dla tanka

Post autor: Anthar » piątek, 20 kwietnia 2012, 11:58

od lutego nie gram w wowa ale moze mogłyb ktos sprobowac taka komende?

/in 3 /s /cast Battle Shout

moze zadziała tak ze po 3s na /s napisze /cast Battle Shout co powinno uruchomic shouta (chociaz szczerze watpie zeby takie cudu przeszlo bo nigdy nie sprawdzalem czy reczne wpisanie /cast battle shout uruchomi skilla ale kto wie ;d)
-Is there anything from when you were changed?
-It was like a dream.
-About what?
-Rage. Power. And freedom.

Awatar użytkownika
Hotsporn
Patrycjusz
Posty: 809
Rejestracja: czwartek, 18 marca 2010, 22:49
Gender:
Status:
Offline

Re: Makra dla tanka

Post autor: Hotsporn » piątek, 20 kwietnia 2012, 14:32

/cast Battle Shout zadziała, ale żadne modyfikatory czasowe już nie ;)
[ obraz zewnętrzny ]
This game its a game of courage, charisma and beer.
steam: hotsporn b.net: Hotsporn#2112

Methil
Posty: 1442
Rejestracja: niedziela, 26 grudnia 2010, 15:16
Status:
Offline

Re: Makra dla tanka

Post autor: Methil » piątek, 20 kwietnia 2012, 14:52

Dzieki Zigat za checi, ale to temat sprzed roku i juz od dawna uzywamy dbm pull;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Interfejs i makra”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość